“Öz Kaynak” Dedi, İhaleler Peş Peşe Geldi!
08 Ocak 2026 12:56

“Öz Kaynak” Dedi, İhaleler Peş Peşe Geldi!

İzmit Belediyesi’nin yılbaşı hazırlıklarını “öz kaynaklarla yaptık” açıklamasına rağmen, aralık ayının son günlerinde atlı karıncadan havai fişeğe, DJ performansından aydınlatma hizmetlerine kadar yüz binlerce liralık alım yapıldığı ortaya çıktı. MHP İzmit, milyonluk sözleşmeleri gündeme taşıyarak “öz kaynak” söyleminin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Beyza Akgüneş Tüm haberleri

Yılbaşı hazırlıklarının belediyenin öz kaynaklarıyla yapıldığını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, aralık ayının son günlerinde yapılan alımlar ve sözleşmeler nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. MHP İzmit İlçe Başkanlığı, belediyenin “öz kaynak” söylemiyle çelişen kalemleri tek tek sıralayarak kamuoyuna duyurdu.

Peş peşe alımlar

MHP İzmit’in paylaştığı bilgilere göre, 29–31 Aralık tarihleri arasında belediye bütçesinden şu harcamalar yapıldı:

  • 284 bin TL: Atlı Karınca

  • 180 bin TL: Yeni Yıl DJ Performansı ve Işık Hizmeti

  • 75 bin TL: Havai fişek

  • 44 bin TL: Selfie platformu

  • 24 bin TL: Aydınlatma ekranı

Ayrıca aynı tarihlerde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan “organizasyon ve süsleme eşyaları” alımının detaylarının kamuoyuna açıklanmadığı ileri sürüldü.

7,6 milyon TL’lik sözleşme sorusu

Paylaşımda dikkat çekilen bir diğer başlık ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün, İstanbul merkezli Candaş Aydınlatma Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile imzaladığı 7 milyon 684 bin 272 TL’lik iş sözleşmesi oldu. Bu sözleşmenin yılbaşı harcamaları kapsamında olup olmadığına dair net bir bilgilendirme yapılmadığı vurgulandı.

“Tutumlu imaj, dış hizmet gerçeği”

MHP İzmit İlçe Başkanlığı, belediyenin yılbaşı organizasyonlarını “öz kaynak” söylemiyle anlattığını ancak fiiliyatta dışarıdan hizmet alımlarıyla süreci yürüttüğünü savundu. Açıklamada, bu yaklaşımın İzmit Belediyesi’ni borç sarmalına sürüklediği iddia edilerek, “İzmit Belediyesi 2026’ya yalan ve borçla girdi” ifadesi kullanıldı.

Tartışma, belediyenin harcama kalemleri ve şeffaflık başlığı etrafında büyürken, gözler İzmit Belediyesi’nden gelecek ayrıntılı açıklamaya çevrildi.

Güncelleme: 08 Ocak 2026 13:00
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X