$ Dolar 43,8205 %0,16
€ Euro 51,6883 %0,16
£ Sterlin 59,1478 %0,25
Altın $5.096,79 %1,90
Gümüş 119,10 %7,98
CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı seçimden çekilmelerini isteyenlere yanıtı net verdi: “100 yıllık çınarın adayının çekilmesi Çayırova için kabul edilebilir değildir. Tarih mücadeleden kaçanları değil, her zaman uğruna savaşanları yazmıştır.”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ve AK Parti Kandıra Belediye Başkan Adayı Adnan Turan, Babadağ’da bulunan Gazi Akçakoca’nın mezarını ziyaret ederek dua etti
İzmit'te seçimlere en güçlü adayı ile giden Saadet Partisi, meclis listelerinde de önemli isimlere yer verdi. 2014 yerel seçimlerinde aday olduğu ilçede %21 oy alarak dikkatleri üzerine çeken Ahmet Özen'i İzmit Belediye Başkan Adayı olarak gösteren Saadet Partisi İzmit meclis listesini de güçlü isimlerden oluşturdu.
Cumhur İttifakı Körfez Belediye Başkan Adayı Şener Söğüt, belediye başkanının liyakat sahibi olması gerektiğini savunarak, eğitimi, tecrübesi ve birikimi dikkate alınarak bir başkan adayına oy verilmesi gerektiğini söyledi. Söğüt “Eğitimim, tecrübem ve birikimim ile ben bu göreve talip oldum. Sizlerinde desteği ile Körfez’i daha güzel yarınlara taşıyacağız” dedi.
31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için Cumhur İttifakı adayı İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül olmuştu. Başkan Adayını belirlenmesinin ardından, AK Parti İzmit’te 33+4 kişilik aday listesi de açıklandı.. Açıklanan aday listesinin Kontenjanında yer almayı başaran etkili isimler dikkat çekti.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve il yöneticileri, bugün il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Belediye meclis üyesi aday listelerinin açıklanmasının ardından gerçekleştirilen ilk toplantıda CHP il Başkanı Cengiz Sarıbay, Onlar kim ki bizi mahalleye sokmayacaklarmış. Rüzgar yapmasınlar.dedi
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Devlet, Pensilvanya’ya el öpmeye giden Büyükşehir Adayı Büyükakın ve Derince Adayı Aygün’ün soruşturmasını yapmış mıdır?” dedi.Kaman’a cevap AK Partili yönetici Gökhan Meriç’ten geldi.
Kocaeli Alperen Ocakları İl Başkanı Baran Aslan, hem üyelikten hem partisinden tüm yönetimi ile istifa etti.
Saadet Partisi 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için ilçe belediye başkanlarını açıkladı.
Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Adayı Birol Aydın, "Kocaeli'de çağrı merkezleri kuracağız" dedi.SP Büyükşehir Başkan Adayı Birol Aydın'ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 153 çağrı merkezinden haberdar olmadığı öğrenildi.
Gazeteci Didem Arslan ile ilgili olarak yaptığı paylaşım üzerine CHP Genel Merkezi tarafından kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilen Hüseyin Erol için alınan “ret” kararının 20 gündür gizlendiği ortaya çıktı.
GENÇ TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Salih SARIKAYA, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Genel Kurul ile görevi devralan GENÇ MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Av. Muhammed SEYDAOĞLU’ na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Listelere, HDP ile yapılan gizli ittifaka ve kadın adaylara yeterince yer verilmemesine reaksiyon gösteren CHP teşkilatları, birçok ilde görevlerini bıraktı.
AK Parti Kocaeli teşkilatlarında uzun yıllar görev alan Seda Oruç, Başiskele Belediyesi Meclis üyesi olması beklenirken listede yer alamadı. Listede ismi olmayan Oruç, beklenen açıklamanın aksine öyle bir açıklama yaptı ki! Tüm teşkilata örnek oldu.
Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Gökhan Özkara, bugün Ülkü Ocakları Genel Başkjanı Sinan Ateş tarafından görevden alınmıştı. Bugün Kocaeli’ye gelen Ülkü Ocaklarının yeni Genel Başkanı Sinan Ateş, bu önemli göreve Avukat Yunus Emre Kurt’u atadı.
Genel merkez düzeyindeki bu değişim Kocaeli’ye de yansıdı ve Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Gökhan Özkara görevden alındı.
Denizciler Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, hem sorunları dinledi hem de projelerini anlattı, "Yapacağımız projeler esnafı mağdur etmeyecek ve hiçbir şekilde de esnafa rakip olunacak projeler olmayacak" dedi
Büyükşehir ve Körfez dışında başka ilçelerde aday çıkartmayan HDP'de Kocaeli İl Başkanı Şahabettin Işık, CHP Kocaeli Örgütü ile heyetler arasında görüşme yaptıklarını söyledi.
Kuruçeşmeliler Derneği, İzmit'in köklü yerleşim yerlerinden olan Kuruçeşme’nin adeta yetim bırakılmaya çalışıldığını dile getirerek yazılı bir açıklamayla tepkilerini gösterdiler.
AK Parti’de İzmit Belediyesi mevcut belediye meclis üyelerinden ve Katip üyesi olan Ersin Alpaslan, 31 Mart yerel seçimleri için yeniden listede kontenjan olarak yer almayı başardı.
31 Mart yerel seçimlerine “Millet İttifakı” adı altında CHP İle İyi Parti Başiskele Belediye Meclisi listesini hazırladılar . İşte o isimler.
AK Parti Gölcük Belediye Başkanı adayı Ali Yıldırım Sezer 19 Mayıs Caddesi esnaflarını ziyaret etti. 5 yılda çarşı merkezini daha da hareketli bir hale getireceğini belirten Sezer, “Esnafımızın yüzü gülecek” dedi.
AK Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, Eskişehirliler Derneği’ne konuk olarak projelerini anlattı. Eskişehirliler Bıyık’ı oldukça sıcak bir şekilde karşılarken dernek yönetimi Bıyık’a Es Es forması hediye etti.
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler adaylarını belirledi ve Yüksek Seçim Kurulu’na bildirdi.
CHP'nin İzmit Belediyesi meclis üyesi adayları belli oldu.CHP’nin hazırladığı listede HDP’li Nihat Geyik’in adı geçti.
AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman, “2023 Türkiye’sini gençlerimizle kuruyoruz. Gençlerimizin siyaset sahnesinde olması çok önemlidir” dedi.
CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Aday listesini açıkladı.
CHP, Gölcük Belediye Meclis Üyeleri Aday listesini açıkladı.
CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet önceki akşam partisinin mahalle temsilcileriyle CHP İzmit ilçe Başkanlığında bir araya geldi.
AK Parti Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün, SKM programları kapsamında Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği’ni ziyaret etti. Aygün, “Gönül belediyeciliği yapacağız, halka dokunacağız” dedi
İzmit’te köylerin Avrupa standartlarına ulaştığının bir örneği daha yaşandı. 15 yıl öncesine kadar köylerde çamurdan dolayı yürümek bile zor iken; bugün çocuklar giydikleri patenle köy yollarında kayabiliyor.Geçtiğimiz hafta sonu Cumhur ittifakı adayı Sibel Gönül ile İzmit’in köylerine çıkarma yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 8 yaşındaki Yunus Emre Ulu ile pozunu sosyal medya hesaplarında paylaştı. İzmit Eseler Köyü’nde ki ziyaretinde objektiflere yansıyan görüntüde 8 yaşındaki Yunus Emre Ulu giydiği patenle köy yollarında rahatlıkla paten kayılabiliyor.
AK Parti Gölcük Belediye Başkanı Adayı Ali Yıldırım Sezer, Ford Otosan Yemişçi Nakliyat Şoförleriyle bir araya geldi. Sezer, “Tasarruf ve şeffaflık en önemli ilkemiz olacak” dedi
UKOM, daha kaliteli ve güvenli ulaşım için anlık olarak toplu taşıma araçlarını denetlemeye devam ediyor.
Saadet Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Ahmet Özmen partisi hakkında ortaya atılan iddialara"Saadet Partisi'nin herhangi bir yerde işbirliği yaptığını ispat edin, ben de partimden istifa ederim"diyerek cevap verdi
AK Parti Çayırova Belediye Başkan Adayı Bünyamin Çiftçi, 31 Mart’ta sandıklardan çıkacak sonuçların yerel seçimden çok daha öte anlamlar taşıdığını söyledi
Saadet Partisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.
Her akşam Kandıra’nın köylerini ziyaret eden Cumhur İttifakı temsilcilerine Beylerbeyi ve Safalı köylerinde de yoğun ilgi gösterildi
Çankırılı Yarenlerin Gençlik Merkezi Has Oda’da düzenlediği Yaren Gecesine katılan AK Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, geleneksel Yaren kıyafeti giydi ve yarenlerin coşkusuna ortak oldu.
Cumhur İttifakı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, 7’den 70’e herkesin gönlüne girmeyi başardı.
Körfez Hereke Anadolu Lisesi'nde 10 sınıf öğrencisi Senanur; kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Tedavi edilmesi için hayırsever insanlar ve kumu kurumlarından destek bekliyor.
İzmit Belediye Başkan adayı Hürriyet İzmit Belediyesi’nin toprak kayması sonucu mühürlenen evine giremeyen Işık Ailesini kaldıkları konteynırda ziyaret etti