Altın Madalya Türkiye’nin Oldu
13 Kasım 2025 17:46

Eray Şamdan Riyad’da Tarih Yazdı: Altın Madalya Türkiye’nin Oldu

Milli karatecimiz Eray Şamdan, zorlu final mücadelesinde rakibini mağlup ederek ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen 6. İslami Dayanışma Oyunları’nda milli sporcularımız başarılarıyla göz doldurdu. Oyunlarda Türkiye’yi temsil eden milli karatecimiz Eray Şamdan, final karşılaşmasında üstün performans sergileyerek altın madalyanın sahibi oldu.

Kocaeli doğumlu sporcu, finalde kendisinden daha uzun ve fizikli rakibine karşı mücadele etti. Rakibi fiziksel avantajını kullanarak maça 1-0 önde başladı. Ancak tecrübesiyle öne çıkan Eray Şamdan, soğukkanlılığını koruyarak doğru zamanda yaptığı Kizami Tsuki, Gyaku Tsuki ve Oi Mawashi Geri Jodan teknikleriyle üç puan kazandı ve skoru 3-1’e taşıdı.

Müsabakanın son bölümünde yaşanan kısa süreli karışıklıklara rağmen oyunun kontrolünü elinde tutan Şamdan, video analizinde rakibin vuruşlarının puan getirmediğinin tespit edilmesiyle galibiyetini perçinledi.

Bu sonuçla Eray Şamdan, altın madalya kazanarak hem Kocaeli’ne hem de Türkiye’ye büyük bir mutluluk yaşattı. Başarılı sporcumuzun bu tarihi zaferi, Türk karatesinin gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi.

Başarının arkasında emeği bulunan tüm teknik ekibimize ve antrenör kadromuza da teşekkür ediyor, milli sporcularımızla gurur duyuyoruz.

Güncelleme: 13 Kasım 2025 17:52
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X