Kocaelili Sporcu Çınar Kutay Pamuk’tan Dünya Üçüncülüğü!
10 Kasım 2025 13:14

Kocaelili Sporcu Çınar Kutay Pamuk’tan Dünya Üçüncülüğü!

Yunanistan’ın Loutraki kentinde 5–9 Kasım 2025 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Pankration ve Amateur MMA Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Kocaelili sporcu Çınar Kutay Pamuk, büyük bir başarıya imza attı.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

U20–100 kg kategorisinde mücadele eden milli sporcu Pamuk, rakiplerini geride bırakarak dünya üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı. Böylece Türkiye Güreş Federasyonu kafilesinde yer alan Kocaelili sporcu, ülkemizi gururlandırdı.

Şampiyonada Türkiye, toplamda 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak turnuvayı başarıyla tamamladı.

Türkiye Güreş Federasyonu, tarihinde ilk kez Pankration, Amateur MMA ve Grappling branşlarında uluslararası bir organizasyona katılım sağladı. Federasyon, bu başarıyı “yeni branşlarda önemli bir başlangıç” olarak değerlendirirken, sporcuları ve teknik ekibi emeklerinden dolayı tebrik etti.

Çınar Kutay Pamuk – U20 / 100 kg Dünya Üçüncüsü
Organizasyon: Dünya Pankration & Amateur MMA Şampiyonası
Yer: Loutraki, Yunanistan
Takım: Türkiye Güreş Federasyonu – Milli Takım

Kocaelili genç sporcu, elde ettiği bu dereceyle hem Türkiye’yi hem de memleketi Kocaeli’yi bir kez daha gururlandırdı.

Güncelleme: 10 Kasım 2025 13:16
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X