İzmit Tarih Koridoru Derneği’nden  Kapanca Sokak’ta tarihi çarşı
24 Şubat 2019 19:31

İzmit Tarih Koridoru Derneği’nden Kapanca Sokak’ta tarihi çarşı

İzmit ve tarih koridoru hakkında; kültürel, sanatsal ve akademik çalışmalar yaparak bölgenin bir cazibe merkezi olmasını sağlamak amacıyla 2018 yılı Eylül ayı içerisinde Nuket Özcan’ın kurucu başkanlığıyla faaliyete geçen İzmit Tarih Koridoru Derneği, ilk projesini hayata geçirmek için heyecanla çalışmalarını sürdürüyor.

İzmit’in tarihi noktalarından olan Kapanca Sokak’ta bulunan ve daha önce Kocaeli İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİHMED) tarafından kullanılan tarihi konak, İzmit Tarih Koridoru Derneği’nin girişimleri ile tarihi çarşı halini alacak. İçerisinde, kolonyacı, tatlıcı, takı ve aksesuarcının yanı sıra mobilya resteratörü, çini ürünleri, el sanatı eserler, kahveci ve İzmit’in sembolik yapılarını anlatan hediyelik eşya dükkanı bulunacak. Önümüzdeki günlerde açılışının yapılması planlanan tarihi çarşı İzmitlilerin, tarihe merakı olanların ve İzmit’i yakından tanımak isteyen herkesin ziyaretine açık olacak.  Tarihi çarşıda ziyaretçiler, her odada farklı bir  konseptle karşılaşıp adeta İzmit tarihi zaman tünelinde turlayacak. Nostalji dolu tarihi çarşıda, sevdiklerinizle Türk Kahvesi kokusu eşliğinde dolaşırken, birbirinden değerli geçmiş dönem izleri taşıyan el yapımı eşyaları da satın alabileceksiniz. Huzurlu bir ortam yaratmayı hedefleyen İzmit Tarih Koridoru Derneği, hayata geçireceği bu tarihi çarşıda  ilimizin çok sevilen markalarıyla  çarşı ziyaretçilerini ağırlayacak. Hikmet Kolonyaları, Tatlı Güven ve Foto Raşit gibi İzmit’in en köklü markalarının yer aldığı çarşıda sizi, müzikten resime, seramikten fotoğraçıya bir çok alanda sürpriz  zanaatçı bekliyor olucak.

Tarihi çarşının açılması sonrası, İzmit Tarih Koridoru Derneği tarafından, turistlerin bölgeyi ziyaret etmesini sağlayacak tanıtım faaliyetleri gerçekleştrilerek, tekrar tekrar ziyaret edilecek bir konum oluşturulması planlanıyor.

Güncelleme: 24 Şubat 2019 19:36
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X