Miniklere masal terapisi
27 Mart 2019 10:20

Miniklere masal terapisi

Kocaeli İl Halk Kütüphanesi, 55. Kütüphane Haftası kapsamında küçük salonda düzenlediği etkinlikte miniklere masal terapisi gerçekleştirildi.

İlimizde 55. Kütüphane Haftası tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında minik öğrencilerinde unutulmadığı programda; Psikolog Zeynep Doğanay, Özel Tuncay Emir Anaokulu öğrencileriyle buluşarak onlarla masal terapisi gerçekleştirdi. İlk olarak Ozan Şahin tarafından slayt eşliğinde ‘Mor Gergedan’ adlı masal okundu. Anlatılanları pür dikkatle dinleyen miniklerin heyecanı ise gözlerden kaçmadı.

KAĞIDA ÇİZDİLER

Psikolog Zeynep Doğanay, 5 yaş gurubu öğrencilerine dinledikleri masal ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Çocukların yanıtları üzerine onlara masalla ilgili düşünce ve hafızalarında kalanları bir kağıda çizmelerini istedi. Her minik masalla ilgili hafızasında kalanları kağıda aktardı. Oldukça başarılı geçen eğitim sonrası bir değerlendirme yapan Zeynep Doğanay özetle şunları söyledi:

OLDUKÇA ETKİLİ 

“Çocuklar hatta yetişkinler üzerinde oldukça etkili olan bu terapi sayesinde çocukların resme aktardıklarıyla karakter analizi yapıyoruz. Onların kişisel özelliklerini görüyoruz.  Hangi yönde yetenekli olduklarını fark ediyoruz. Ayrıca bu çalışmayla kas ve motor gelişimine de katkı sağlıyoruz. Dalgınlık, dikkat eksikliği gibi konular ve dijital aletlere bağımlılıklarda ortaya rahatça çıkıyor” 

 

Güncelleme: 27 Mart 2019 10:21
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X