“YOKSUN AİLELERİN ÇOCUKLARININ TÜM İHTİYAÇALRINI KARŞILAMA İMKANIMIZ VAR”

14 Eylül 2023 14:57
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısında CHP Grubu verdiği önerge ile Büyükşehir bütçesinden pay ayrılarak öğrencilere günde bir öğün yemek verilmesi istendi. Önergeye cevap veren Başkan Büyükakın” Buna dair bir sistemimizin olduğunu ihtiyacı olanların talebi dahilinde karşılanacağını söylemiştik” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleşen mecliste 101 gündem maddesi görüşüldü. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir verdiği önerge ile Büyükşehir Belediyesi ve Mili Eğitim ile işbirliği içerisinde devlet okullarında ki öğrencilere 1 öğün gıda temin edilmesini istedi.

“BUNA DAİR SİSTEMİMİZ VAR”

Önergeye cevap veren Büyükakın “Daha önce de gündeme gelmişti biz de buna dair bir sistemimizin olduğunu ihtiyacı olanların talebi dahilinde karşılanacağını söylemiştik. Ama aynı yaklaşımı devam ettiriyorsunuz”

Taşdemir “Hangi talep”

Büyükakın “Okuldan da olabilir kişiden de olabilir. Gıda yardımı da yapılır eğitim yardımı da yapılabilir. Yoksun ailelerin çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşılama imkanımız var. Burada herkese yardım yapmaya kalkmak yerine adresine yardım yapmak daha akıllıca. Genel dağıtımda sorun oluyor kullanılıyor mu kullanılamıyor mu. “

Taşdemir “Birkaç veli ile görüştük biz. Ulaşım ücretleri ile alakalı, kantindeki fiyatlarla ilgili rakamlar da malum  hu anlamda 2-3 çocuk okutan veliler büyük sıkıntı yaşıyor. Bu anlamda devlet okullarında bu sıkıntıların devam ettiği söyleniyor ama takdir sizin “

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X