Anar’dan önce söyleşi sonra konser

09 Ekim 2023 13:41
13.Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan müzisyen Sedat Anar yaptığı söyleşide “Müziğimi yakılan ağıtlar şekillendirdi” dedi. Anar, “Şehirlerin ışığı” etkinliği kapsamında bir de konser verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirdiği Kocaeli Kitap Fuarı, edebiyat ve müziğin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Farklı salonlarda yüzlerce kişinin katılımlarıyla düzenlenen söyleşilerde katılımcılara farklı konular hakkında bilgiler aktarılıyor. Bu kapsamda Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Konferans Salonu’nda düzenlenen Müzik ve Edebiyat söyleşide dinleyicileriyle buluşan müzisyen Sedat Anar, “Müziğimi yakılan ağıtlar şekillendirdi” dedi. Anar, “Şehirlerin ışığı” etkinliği kapsamında bir de konser verdi.

 

“AVLUMUZDA YAKILAN AĞITLAR ETKİLEDİ”

Akçakoca Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın sorularını cevaplandıran Müzisyen Sedat Anar, hüzünlü müzikler yapmasının nedenini kültürel ortamından etkilenmesine bağladı. Özellikle evlerinin avlusunda yakılan ağıtların müziğini şekillendirdiğini söyleyen Anar, dedesinin belagat ustası olduğunu ve bunun da müziğine katkı sağladığını vurguladı. Romanlarını kendi hayatından yola çıkarak yazdığını belirten Anar, kitap hastası olduğunu ve 9 bine yakın kitabının bulunduğunu kaydetti. Her kitabı kütüphanesine koymadığını belirten Anar, “Bu kitapların hepsini okudun mu? diye soran biri kitap okumuyordur” dedi.

 

ANAR’DAN RUHA DOKUNAN MÜZİK DİNLETİSİ

Santurun ve enstrümantal müziğin usta ismi Sedat Anar, 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda birbirinden güzel deyiş, nefes ve ilahileri ile vatandaşların ruhuna dokundu. “Şehirlerin ışığı” etkinliğinde sahne alan müziğin usta ismi Sedat Anar, birbirinden güzel deyiş, nefes ve ilahileri Kocaeliler için seslendirdi. Anar’a, erbaneleriyle Selahattin Anar ve Damla Anar da eşlik etti. İzleyenlerin santur ve erbane sesleriyle ruhları dinlendi.

 

DEYİŞLER, İLAHİLER VE NAATLAR

Sedat Anar konserinde, Aşık Veysel Türküleri ile Mevlana Celaleddin-i Rumi, Şah İsmail Hatayi ve Yunus Emre’nin eserlerinden bestelenen parçaları da icra etti. Santur ve erbane ile icra edilen parçalar seyirciden tam not aldı. Sedat Anar ve kardeşi Selahattin Anar’ın erbanede atışmaları ise vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Anar, dinleti sonunda 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Anar, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X