“VAAT ETTİĞİNİZ YALANCI BAHARDAN NE HAYIR GELDİ Kİ ŞİMDİ SİZDEN YENİ BAHARLAR BEKLEYELİM” BAKAN KURUM KOCAELİ'DEN SESLENDİ

02 Mayıs 2023 11:37
Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı, Cumhurbaşkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mali destek verdiği İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizleme Projesi’ne bugün başlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük çevre projesi olmaya aday İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizleme, Susuzlaştırma ve Bertaraf Projesi için denizde yapılan hazırlıkların sonuna gelindi. İlk çamurun çıkartma işlemi bugün yapılacak. Büyükşehir Belediyesi eski Uluslararası Fuar Merkezi’nin yanında kurulan şantiye alanında törenle çamur çekimi yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törene, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Berna Abiş, Ali Güney, Yasemin Özdemir, Mehmet Ellibeş, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SİYASİ GEÇMİŞİNDE MİLLETİN TEK BİR DERDİNE BİLE ÇARE OLAMAYAN CHP VAR! “

Törende konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum;”Seçime çok az kaldı. Bir tarafta “dev projeleriyle yükselen bir Türkiye” diyen Cumhur İttifakımız, diğer tarafta ise “Türkiye’ye dair tek bir projesi” olmayan Kılıçdaroğlu var.   Bir tarafta milleti için; inşa edenler, ihya edenler var! Diğer tarafta milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var; Türkiye’yi yüz yıl geriye götürmek isteyenler var.  Siyasi geçmişinde milletin tek bir derdine bile çare olamayan CHP var!  Bir tarafta; İHA’lara, SİHA’lara dokunacağım diyenler var. Diğer tarafta; Türkiye’nin milli savunma sanayisini dünyayla yarışır hale getirenler var. Bir tarafta; Tayyip Erdoğan İMF’yi bu ülkeden kovdu, ama ben geri getireceğim diyenler var; diğer tarafta yerli, milli, güçlü ekonomi için gece gündüz çalışanlar var.

“VAAT ETTİĞİNİZ YALANCI BAHARDAN NE HAYIR GELDİ Kİ ŞİMDİ SİZDEN YENİ BAHARLAR BEKLEYELİM”

Bir yanda; şehirlerimizi çarpık kentleşmeye terk eden; tek bir konut bile dönüştürmeyen; 1 metrekare yeşil alan üreten; deprem, sel, yangın bölgelerine 1-2 saat uğramaktan başka bir şey yapmayanlar;  depremin üstünden siyaset yapanlar; bir tarafta tam 650 bin konut için inşaatları 15 günde başlatanlar var. Bir tarafta; “İstanbul’un deprem bütçesini 6 kat düşürenler; 5 yılda 100 bin konut sözünü tutmayanlar; bizim temelini attığımız metroları bile bitiremeyenler”;  diğer tarafta bu ülkeye milyonlarca yeni yuva kazandıran, Türkiye’yi demir ağlarla ören AK Parti var! Cumhurbaşkanımız var!  Bu CHP, bundan tam 4 yıl önceki seçimlerde ne diyordu? "Martın sonu bahar olacak!” Ne hikmetse biz o baharı ne İstanbul’da, ne Ankara’da, ne de İzmir’de göremedik. Tam 4 yıl oldu. Bu şehirler, bu millet baharı bir türlü göremedi.  Ama ne gördük biliyor musunuz kardeşlerim? Yalancı Baharı gördük! Yolda kalan otobüsler gördük! Kardan kapanan yollar gördük! Bir türlü bitmek bilmeyen metro hatları gördük!  Her şeyi gördük ama hizmet göremedik, eser göremedik. Kılıçdaroğlu şimdi de kalkmış; “Yine Baharlar Gelecek!” diyor.  Sizin vaat ettiğiniz yalancı bahardan bu millete ne hayır geldi ki şimdi de sizden yeni baharlar bekleyelim, hizmet bekleyelim, hayır bekleyelim?  Ben şimdi, Kocaelili hemşerilerime soruyorum! 14 Mayıs’ta Kocaeli’nde, “Doğru Zaman Doğru Adam Recep Tayyip Erdoğan” diyecek miyiz? Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakımızı rekor bir oyla destekleyecek miyiz? Allah hepinizden razı olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X