Başiskele’de Yöresel Kültür Festivali Başlıyor

26 Temmuz 2023 10:29
Başiskele Belediyesi tarafından Başiskele’nin kültürel zenginliklerini bir araya getiren Yöresel Kültür Festivali düzenleyecek.

Başiskele’de bir kültür mozaiği oluşturan hemşehri derneklerinin katkılarıyla 28-29-30 Temmuz’da gerçekleştirilecek festival Başiskele Sahili kaykay pisti yanındaki alanda yapılacak. Başiskele Erzurumlular Derneği, Başiskele Ordulular Derneği, Başiskele Korganlılar Derneği, Turnalı Köylüleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği, Başiskele Artvinliler Derneği, Başiskele Balkan Batı Trakya İlleri Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin paydaşlığında Başiskele Belediyesi koordinesinde yapılacak festival renkli anlara sahne olacak

 

YÖRESEL YİYECEKLER VE MÜZİKLER BAŞİSKELELİLERİ BEKLİYOR

 

Paydaş hemşehri derneklerinin her birinin festival alanında açacağı standlarda çeşitli yöresel yiyecekler ve el emeği göz nuru yöresel ürünler Başiskelelileri bekliyor olacak. 28 Temmuz Cuma günü saat 17:00’de standların açılışıyla başlayacak festival 3 gün boyunca devam edecek.

 

Festivalde birbirinden değerli ses sanatçıları da sahne alacak. Festivalin ilk gününde İbrahim Gözükara ile Sıra Gecesi coşkusu yaşanacak. 29 Temmuz Cumartesi günü Hülya Polat ile Karadeniz Türküleri, 30 Temmuz Pazar günü Havva Karakaş ile Balkan Türküleri konserleri olacak. Gün boyu ziyaretlerin yapılabileceği festivalde konserlerin başlama saati 21:00 olarak belirlendi. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X