Başkan Söğüt, “Körfez’i ortak akıl ile yönetmeye devam edeceğiz”

14 Kasım 2023 09:51
Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmasında konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Körfez’in geleceği için ortak akıl anlayışıyla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Kent Konseyi ile birlikte düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmaları kapsamında STK başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldi. Tütünçiftlik Nazende’de gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Şener Söğüt dışında Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın da yer aldı. Karşılıklı sohbet ortamında geçen buluşmada konuşan Başkan Söğüt “Körfez’in geleceği için ortak akıl anlayışıyla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

GÜÇLÜ BİR KÖRFEZ

“Türkiye yüzyılında güçlü bir Körfez için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Söğüt, “Körfez bu noktada çok şanslı. Sivil Toplum Kuruluşlarımız tüm yapılarıyla aktif ve güçlü konumda. Hep beraber atacağım adımlarla Körfez’i daha güzel noktalara getireceğimize benim inancım tam. Bu toplantılarla da yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları sizlere anlatıyoruz, birlikte ortak akıl ile atacağımız adımları konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

4,5 yılda Körfez’de önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Söğüt, “Ulaşımdan eğitime, kentsel dönüşümden sanata kadar birçok dalda Körfez’e yeni kazanımlar ekledik. Ulaşımda Kaşkaldere Kavşağı ve İMES Bağlantı Yolu yıllardır konuşulan konuydu çok şükür başlattık. Bu noktada da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür etmek istiyorum. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞARISI

Kentsel Dönüşüm de Barbaros Mahallesi’ndeki dönüşümü yüzde 99 gibi bir anlaşma oranı ile sağladık. Yeni konutlar da kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlarımız güvenli evlerine taşınacak. Şimdi Kabakoz için de gerekli adımları atıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bu noktada çalışmalarını tamamladı. Bakanlık onayları sonrasında da bu müjdeyi vatandaşlarımızla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ ÖNCELİĞİMİZ OLDU

Körfez’de çocukların gelişimi için mahallelerde spor tesisleri oluşturma hedefinde olduklarını belirten Başkan Söğüt, “Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için. Mahalli spor tesislerimizin sayısını arttırdık, daha da çoğaltacağız. En önemli eksikliklerden birisi Kütüphaneydi, onu da hayata geçirdik. Bilgi evlerimizin sayısını arttırırken, sanat merkezini de hayata geçirdik” dedi. Başkan Söğüt’ün konuşmasın sonrasında STK temsilcileri de söz aldı önerilerini aktardı. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X