BAŞKİM’den 2023’te Nitelikli İstihdam

05 Ocak 2024 01:11
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün göreve geldiğinde ilk yaptığı icraatlarden biri olan Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi (BAŞKİM), 2023 yılında 338 Başiskeleli'nin istihadamına vesile oldu.

İş arayanlar ile işverenleri tek çatı altında buluşturmaya devam eden BAŞKİM, ilçede ikamet eden vatandaşlara iş umudu olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği’ne destek olmak ve Başiskeleliler’in iş ve meslek sahibi olarak ülke ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla 2019 yılının Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan BAŞKİM, iş arayanların ve iş verenlerin buluşma adresi oldu.

 

BAŞİSKELE’DE İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

 

Başkan Özlü’nün de büyük önem verdiği Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi, bölgenin iş imkânlarını, Başiskele’de ikamet eden iş arayışında olanları, bölgedeki işverenler ile aynı sistemde eşleştirerek işe uygun nitelikte eleman bulma konusunda yardımcı oluyor. İŞKUR ile de işbirliği içerisinde çalışan BAŞKİM, hizmete girdiği Mayıs 2019’dan beri 1641 Başiskeleli’yi iş sahibi yapmanın haklı gururunu yaşıyor.

 

ÇALIŞILAN FİRMA SAYISI DA ARTIYOR

 

İşe girenler kadar firma sahiplerinin de büyük bir memnuniyet duyduğu Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi, 2023 yılı sonunda aracı olduğu firma sayısını 328 firmadan 379 firmaya çıkararak Başiskeleli vatandaşların iş olanaklarını ve seçeneklerini de artırdı.  2023 sonuna doğru yaklaşık 4 yılda 7100 işlem yaparak yoğun bir çalışma temposunda çalışan BAŞKİM, istihdam seferberliğine desteğini artırarak sürdürüyor.

 

GENÇ BAŞİSKELE, GENÇ İSTİHDAM İLE MESLEKİ EĞİTİMLER

 

Başiskeleli gençlerin nitelikli eleman olarak istihdama kazandırılması amacıyla Başiskele Belediyesi tarafından projelendirilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hibe programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hazırlanan “Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi”nde sertifikalı mesleki eğitimler de 2023 yılında gençlere verilmeye başlandı.

 

AutoCad-SolidWorks eğitimlerinden Kaynakçılık Atölyesine, Elektrik/Makine Bakım Atölyesi eğitimlerden Marangoz Mobilya Atölyesi’ne CNC Lazer Kesim kurslarından Hidrolik Pnömatik eğitimlerine kadar çeşitli sertifikalı eğitimlerle genç ve nitelikli gençler istihdama kazandırıldı.

 

Genç Başiskele Genç istihdam projesi kapsamında;

 

-    Kurulan Mesleki ve Teknik Eğitim Kurs Merkezi Sayısı: 1

 

-    Kurulan Atölye Sayısı: 3

 

-    Hazırlanan Eğitim Modül Sayısı: 3

 

-    Verilen Eğitim Süresi (Ort. 24 Hafta x 30 Saat x 3 Atölye): 2160 Saat

 

-    Verilen Eğitim Sayısı (2 Periyod x 3 Atölye toplamı): 6

 

-    Eğitim Alan Kişi Sayısı: 72

 

-    Verilen Sertifika Sayısı: 50

 

-    İstihdam Edilen Genç İşsiz Sayısı: 40

 

-    Gerçekleştirilen Toplantı/Etkinlik Sayısı: 3

 

Sonuç Göstergeleri:

 

-    Proje Tamamlandıktan Sonraki 3 yıl içinde Eğitim Alan Genç İşsiz Sayısı: 360

 

-    Proje Tamamlandıktan Sonraki 3 yıl içinde İlçede Genç İşsizliğinde % 5 oranında düşüş

 

-    Proje Tamamlandıktan Sonraki 3 yıl içinde İstihdam Edilen Kursiyer Sayısı: 300

 

-    İlçede imalat sanayi firmalarında doldurulan açık iş pozisyonu sayısında %10 artış

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X