Bu festivalde engel yok, eğlence var

30 Ağustos 2023 17:44
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi birlikteliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Engelsiz Deniz Festivali gerçekleşti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplumsal hayatın her alanında engelli bireylerle olmaya ve engelli bireyleri yaşama adapte edecek organizasyonlar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Engelsiz Deniz Festivali’nin 3’üncüsü gerçekleşti. Bu anlamlı günde düzenlenen festivalde özel gereksinimli bireyler, profesyonel sporcular ve can kurtaranlar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

 

ÖZEL GÜNDE ÖZEL ETKİNLİK

Bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Engelsiz Deniz Festivali Karamürsel Altınkemer Plajı’nda yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi birlikteliğinde gerçekleşen festival eğlenceli anlara sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı ruhunu da yaşatan festivalde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da engelli bireyleri yalnız bırakmadı. Başkan Büyükakın’ a Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ufuk Koçak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve Doç. Dr. Figen Büyükakın eşlik etti. Deniz etkinlikleriyle eğlenme fırsatı bulan engelli bireyler çeşitli oyunlarla keyifli vakit geçirdi. Engelli bireylere Başkan Büyükakın da katılarak, mutluluklarına ortak oldu.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Engelsiz Deniz Festivali’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ağustos ayının Türk milleti için zaferle dolu bir ay olduğunu söyledi. Başkan Büyükakın, “Bugün milletimiz için anlamlı bir gün. Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu Türk milletine yurt olarak armağan ettiği bir ayın içindeyiz. Malazgirt Zaferi, Türkler için büyük bir şan olarak tarihe geçti. O zaman Büyük devlet adamı Alparslan ‘Size öyle bir yurt aldım ki ebediyen sizin olacak’ demişti. Gerçekten bizlerin oldu. Göz dikenlere Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şanlı ordumuz bir kez daha cevabını verdi. Bu toprakların ebedi Türk yurdu olduğunu bütün dünyaya duyurdu. Onların yaptıkları inanılmazı başarmaktı. Bütün güçlükleri aşmaktı. Biz de bugün Engelsiz Deniz Festivali düzenliyoruz. Çünkü engelleri aşmaya dair inancın en sembolik anlam bulduğu ay içindeyiz. Hiçbir engel tanımadan buraya gelen tüm engelli bireyleri tebrik ederim” dedi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek olan Başkan Büyükakın, engellerin yıkılmak için olduğunu ve bütün engelleri kaldıracağını da sözlerine ekledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X