“ MİLLETİN BİR KURUŞUNU BİLE ZAYİ ETMEDİK” BÜYÜKŞEHİR’E İSRAFÇI DİYEN MUTLU’YA JET CEVAP!

14 Temmuz 2023 15:20
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak israfçılık yapıldığını iddia eden Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanına cevap veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “odamızdaki mobilyaları bile değiştirmedik, böyle makam mı olur demedik. Bu koltukta da oturulur bu masa da çalışılır dedik. Zaten biz halkın içinde olmalıyız. Bizim bu yaklaşımımız kurumumuza da yansıdı. İş bilmeyen belediye diyen oldu ama olacak ama takdiri kim yapacak halk yapacak. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarında halkımızın takdirini görüyoruz. İsrafçı mıyız değil miyiz onu diğer sunumlarda da göreceğiz. “ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 4 yılın anlattı. Değerlendirme toplantısına Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Ulaşımpark Genel Müdürü Serhan Çatal, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Lastik İş Sendikası Başkanı Alaattin Sarı, KESOB Başkanı Kadir Durmuş, KBB Meclis Üyeleri, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Gebze Esnaf Odası Başkanı Alper Demir, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, hemşeri dernekleri ve STK’lar katıldı.

“MİLLETE VE ALLAH’A VERECEĞİMİZ HESABI UNUTMADIK”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bugün düzenlediği basın açıklamasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere iktidarı hedef alarak İsrafçı yakıştırması yapan Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu’ya da cevap verdi. Büyükakın; ”Biz bir emaneti teslim aldık, onun için mücadele ettik. Biz bu emaneti hakkı ile yönetmek ve zamanı geldiğinde teslim etmek gerekir dedik. Her iktidar geçicidir. Biz millete vereceğimiz hesabı hiç unutmadık, Allah’a vereceğimiz hesabı da unutmadık. Ben ilk konuşmamı yaptığımda da aynısını söyledim. Koltuğa oturacağımız günü değil, kalkacağımız günü hesap ettik. Hayatta olan Büyükşehir Belediye Başkanaları kişileri sayısı benden fazla. Ama totale baktığınızda mezardakiler hayattakilerden fazla. Onun için iktidarda olanın unutmaması gereken şeylerden biri millete vereceği hesap diğeri Allah’a vereceği hesaptır.

“POLEMİKLERİ DUYMAMAZLIKTAN GELDİK”
Polemik çıkartıldığında o polemikleri duymazdan geldik. Belediyecilik polemik yapma yeri değil hizmet yapma yeri. Şehrin pozitif gündeme ihtiyacı var, zorluklarla mücadele edildi. Görev süremizin 1 yılı bitmeden pandemi ile karşılaştık. Hemen tedbir aldık hazırlandık, o dönem belediyecilikte aslolan her şeyi yerli yerine koymak olduğu için ‘Kimse endişe etmesin, gerekirse bütün yatırımları durdururuz millete gerekeni harcarız’ dedik. Hiç hesapta olmayan şeyler olabiliyor, oyun stratejisini değiştirmek lazım bazen bunu yaparken de tribünlerin bağırışların bakmamak maça odaklanmak gerekiyor. Bir planla yola çıktık, amaçları gerçekleştirmek için yola çıktık ve bunun merkezine milletin rızası vardı. Burada harcadığımız bütçe milletin bütçesiydi, asla israf edilmemesi gereken bir bütçeydi. Mesela odamızdaki mobilyaları bile değiştirmedik, böyle makam mı olur demedik. Bu koltukta da oturulur bu masa da çalışılır dedik. Zaten biz halkın içinde olmalıyız. Bizim bu yaklaşımımız kurumumuza da yansıdı. İş bilmeyen belediye diyen oldu ama olacak ama takdiri kim yapacak halk yapacak. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarında halkımızın takdirini görüyoruz. İsrafçı mıyız değil miyiz onu diğer sunumlarda da göreceğiz. Belediyelerin varlık sebebi vatandaşlara hizmet etmektir. Bu milletin bir kuruşunu zayi etmedik.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X