Depremin 158. Saatinde 63 Yaşındaki Hafsa Teyze Kurtarıldı

13 Şubat 2023 13:43
Başiskele Belediyesi Arama ve Kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş depreminin en ağır hasarı verdiği iller arasında yer alan Hatay'da 158. saatte 63 yaşındaki Hafsa Dağcı’nın enkazdan sağ olarak çıkarılmasına yardımcı oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika artarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Depremin en ağır hasarı verdiği illerden olan Hatay'dan gelen güzel haberler umutları artırırken, 158. saatte bir güzel gelişme daha gerçekleşti. Başiskele Belediyesi Arama ve Kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, UMKE ve Zonguldaklı madenci ekipleri Antakya ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde ses aldıkları bir enkaza yöneldi. Ekipler enkaz altında kalan 63 yaşındaki Hafsa Dağcı’ya yaşam tüneli oluşturarak ulaştı. Yaklaşık 5 saatlik çalışma sonunda Hafsa teyze depremin 158. saatinde sağ olarak kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye sevkedildi.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Tüm Türkiye’yi sarsan deprem sonrası tüm imkanlarıyla seferber olan Başiskele Belediyesi, ilk olarak Kahramanmaraş’a gönderdiği ekipler de arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, depremin 80. Saatinde Dulkadiroğlu ilçesinde 3 çocuğun canlı olarak enkaz altından çıkarılmasına yardımcı olmuşlardı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X