HÜRRİYET TÜM KENTE NEDEN BU MESAJI ATIYOR?

07 Haziran 2023 11:14
Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş “Bugünlerde İzmit Belediye Başkanı, tüm kente neden bu mesajları atıyor? Neyi unutturmaya çalışıyor”

İzmit Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Seçimden sonra gerçekleştirilen ilk toplantıya Başkan Hürriyet katılım sağlamadı. Gergin geçen mecliste Ünal Özmural’ın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı hedef alarak ‘Ne dümenler çevirdiğini biliyorum’ demesi ise tansiyonu yükseltti. Özmural’ın ardından söz alan Tutuş, İzmit Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ihaleleri masaya yatırarak sadece bir aileye 100 milyon liranın üzerinde ihale verdiğini söyledi. Tutuş;” Sadece bir aile 100 milyonun üzerinde iş aldı.Bu sadece bir tanesi bunun gibi onlarca var, bir ihale yapılıyor davet usulü ihale yani istediğiniz firmaları çağırıyorsunuz kapıyı kapatıyorsunuz istediğiniz işi istediğiniz kişiye istediğiniz rakamlara veriyorsunuz. İki ihalede de davet edilen kişiler üçü de aynı kişiler. Bir diğerinde de anne çocuk ve dayısı firma yok, olmayan bir firma olmayan bir kişi aynı ihaleye davet ediliyorlar ve ihaleye giriyorlar. Yaklaşık maliyetin üzerinde teklif veriyorlar, yeniden yaklaşık maliyet belirliyor belediye. Davet edilen kişiler ihaleyi alan kişilerin ihaleyi alan kişinin oğlu ve kardeşinin firmasının adresinde olan kişi. 1 milyon ya 1,5 yapılır diyor. Yine aynı kişiler davet ediliyor. Allahtan kork ya başka insan kalmadı verdiğin kişinin oğlunu davet ediyorsun. “  dedi.

“NEYİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR”

Mecliste karşılık bulmayan bu konuşma sonrası Tutuş, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. İzmit Belediyesi’nin gerçekleştireceği ihaleleri haber verdiği sms’leri paylaşan Tutuş;” İzmit Belediye Başkanı; 5 yıldır ne yaptı Bugün ne söylüyor Bugünlerde İzmit Belediye Başkanı, tüm kente neden bu mesajları atıyor? Neyi unutturmaya çalışıyor 5 yıldır aile şirketlerine ihalesiz işler nasıl verildi” diye sordu.

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X