1,5 YILDIR OYALANIYORLAR! İZMİT BELEDİYESİ BU ŞİKÂYETLERİ GÖRMÜYOR MU?

30 Ocak 2023 14:21
İzmitli vatandaşlar, İzmit Belediyesi’nin başıboş köpek sorunu ile ilgilenmediğini söyleyerek adeta isyan etti.

Başıboş köpek sorunu ülke genelinde büyük bir sorun haline gelen ve çözümü için vatandaşların belediyelerden oldukça talep kar olduğu konulardan biri haline geldi. İzmit’te de vatandaşlara oldukça sıkıntılı günler yaşatan bu sorun için İzmit Belediyesi’nden çözüm bekleyenler geri dönüş alamadıklarını söyleyerek isyan etti. Şikayetvar.com üzerinden birçok sorunu dile getiren vatandaş İzmit Belediyesi’ni göreve çağırdı.

“HAYVANLARA SAHİP ÇIKMAYA DAVETE DİYORUZ”

Erhan isimli vatandaş;“Şantiyemizdeki uyuz olmuş hayvanlar için İzmit belediyesinden 12.01.2023 tarihinde çınar halk masaya talep oluşturduk. Ekipler bir sonraki gün 13.01.2023 tarihinde geleceğini söylediler. Teknik bir aksaklıktan dolayı ve 7/24 hizmet verme seklinde çalışmalarına rağmen pazartesi 16.01.2023 tarihinde gelebileceklerini ifade ettiler. Belediye sokak hayvanlarına gerekli önemi vermiyor ve o hayvanlar insanlarla da haşır neşir haldeler. O canlar için veteriner işleri müdürlüğünün hafta sonu hizmet vermiyor olması bir anlam ifade etmiyor. O küçücük hayvanlara sahip çıkmaya davet ediyoruz İzmit belediyesini.”

“OYALANDIM”

Kamile isimli vatandaş;“İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kısırlaştırma için Kocaeli Belediyesi Rehabilitasyon Merkezine sokak köpeklerinin alınıp götürülmesi konusunda kendisine verilen görevi yapmamaktadır. Sokağımızda (Yahya Kaptan-Eylül sokak) üç tane anne köpek var bu üçüncü doğumları olacak. Şu anda yine hamileler. Resmi olarak son üç kaydımı bu köpeklerin kısırlaştırma amaçlı barınağa transferi için İzmit Belediyesi çözüm masasına yapmış olmama rağmen her defasında sokağımıza dahi uğramayıp, biz buradan dört köpek aldık, iki köpek aldık şeklinde sorun çözülmüş gibi resmi kayıtlar kapatıldı ve oyalandım.

“1.5 YILDIR OYALANIYORLAR”

Başka arkadaşlarım da defalarca kayıt açtırdı aynı konu için ama çözemediler. Gayri resmi olarak bu mahalleye gelen ekiplerle iletişime geçen arkadaşlarımız da araçta arıza var, bu hafta, gelemem, haftaya gelirim denilerek yaklaşık 1,5 yıldır oyalanıyorlar. İki anne de tekrar hamile olduğu için artık başvuru dahi yapamıyorum, bir anlamı kalmadı. Eğer bu kadar uzun süre ve ısrara rağmen bu kadar basit bir konu çözülemeyecekse İzmit Veteriner İşleri Müdürlüğü kapatılsın, ekipleri boşuna istihdam ediyorsunuz. İki anne bu süre zarfında yaklaşık 48 bebek dünyaya getirmiş olacak.

“HAYVANALRIN ÇOĞU ÖLDÜ”

Bu hayvanların çoğu öldü, kalanları kısırlaştırıp sahiplendirdik fakat, annelere el süremiyoruz. Sadece bu iki doğumdaki yavruların veteriner masraflarına harcadığımız parayla özel veterinerlerde 30'dan fazla köpeği kısırlaştırabiliyorduk. Topu topu 4-5 yavruyu tedavi ettirdik, onlar bile hepsi yaşamadı. Boşa kürek çekiyoruz, destek sıfır. Artık sabrımız da mücadele için motivasyonumuz da tükendi. Mahallelinin sahiplendirmelere rağmen sokakta artan popülasyona tepkisini saymıyorum bile.”

“HASTA HAYVANLAR RİSK TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Ahmet isimli vatandaş;“İzmit Belediyesi defalarca telefon hattı ve WhatsApp  hattı ile irtibata geçip talepte bulunduğumuz halde İzmit çubuklu Osmaniye saklı vadide bulunan sitemizdeki hastalıklı köpekler ile ilgili hiçbir müdahalede bulunmamıştır. Hasta hayvanlar risk teşkil etmektedir.”

“YETER ARTIK YAŞANMAZ YER OLDU”

İrem isimli vatandaş;T*** Mahallesi B***K****Konutları'nda her yerde köpek sürüleri var. Yetkililer sürekli toplayıp toplayıp köpekleri buraya bırakıyor. İnanılmaz bir köpek nüfusu artışı var. Kapının önüne geçmeye korkuyoruz. Durağa bile zor gidiyoruz. Yeter artık yaşanmaz yer oldu burası. Lütfen ilgilenin.”

Kerem isimli vatandaş;“Kabaoğlu Mahallesi ** sokak ** sitesi önündeki köpeklerden tüm herkes olarak şikayetçiyiz. Özellikle siyah köpek gece sabaha kadar havlayıp insanları rahatsız ediyor. Kesinlikle gereğinin yapılmasını istiyoruz.  “

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X