KARTEPE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

17 Ağustos 2023 11:28
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü; kent genelinde başlattığı altyapı seferberliğine devam ediyor. Tüm ilçelerde eş zamanlı olarak başlayan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları; su depoları ve foseptikler olmak üzere yenileme ve inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe ilçesinin 4 mahallesinde 5 farklı noktada altyapı yatırım çalışmaları, hummalı bir şekilde devam ediyor.

Kocaeli’nin doğusunda yer alan, Sapanca Gölü ve Samanlı Dağları’yla beraber muhteşem doğa güzelliklerini bünyesinde barındıran Kartepe ilçesi yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm merkezi konumunda.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü; “Mutlu Şehir Kocaeli” ve “Kocaeli’de Su Musluktan İçilir” ilkeleri ile kent vatandaşlarını daha sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz altyapıya kavuşturmak için tüm ekipleri ile sahadaki çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor. Bu kapsamda Kartepe ilçesinde Maşukiye, Eşmeahmidiye, Ataevler ve Ertuğrulgazi Mahalleleri’nde altyapı yenileme ve yapım inşaatı çalışmaları, eş zamanlı olarak tüm hızıyla devam ediyor.

ATAEVLER MAHALLESİ’NE YENİ ALTYAPI HATLARI

İSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılı yatırım programı kapsamında Kartepe ilçesi Ataevler Mahallesi’nde bin 170 metre uzunluğunda 600mm ve 300mm çaplarında betonarme ve beton boru kullanarak yeni kanalizasyon hatları inşa ediyor. Çalışmalar kapsamında farklı çaplarda dayanımı yüksek düktil font ve polietilen borular kullanılarak 2 bin 403 metre uzunluğunda içme suyu hattı çalışmaları da yapılıyor. Ani yağışlarda taşkın ve sel riskini azaltmak için 365 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı inşası gerçekleştirilen bölgede 190 metre uzunluğunda 700mm çapında dev çelik borular ile içme suyu hattı yenileme çalışmaları da gerçekleştirilecek.

EŞMEAHMEDİYE’YE YENİ İÇME SUYU VE KANALİZASYON HATLARI

Eşmeahmediye Mahallesi’nde altyapı çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, 3 bin 108 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı ile birlikte 2 bin 75 metre uzunluğunda atık su altyapı hatları imalatlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Devam eden altyapı çalışmaları kapsamında içme suyu hattı çalışmalarının 2 bin 600 metre uzunluğundaki kısmı tamamlanırken kanalizasyon hatlarının da 300 metre uzunluğundaki kısmı tamamlandı.

ERTUĞRULGAZİ MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALARA DEVAM

İSU Genel Müdürlüğü; Ertuğrulgazi Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarında bin 150 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı, bin 325 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı ile 450 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştiriyor.

TELEFERİK PROJESİ KAPSAMINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Teleferik projesi kapsamında Maşukiye Kuzuyayla’da yoğun tempoda çalışmalar gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü; bölgede 8 bin metre uzunluğunda içme suyu hattı, 3 bin 750 metre atık su hattı, 1 adet terfi merkezi 1 adet içme suyu deposu ve prekast foseptik imalat çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca bölgede yapılan içme suyu deposu ve terfi merkezinin online SCADA bağlantısı için gereken fiber hat çalışmaları da İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

MAŞUKİYE DAĞ DERESİ ISLAH EDİLİYOR
Maşukiye Dağ Deresi’nde devam eden ıslah çalışmaları kapsamında bin metre uzunluğunda örme taş duvar imalatı ile birlikte 2 adet tersip bendi ve 5 adet menfez çalışmaları gerçekleştiriliyor. Son aşamaya gelen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ani yağışlarda yaşanabilecek taşkın ve sel riskinin önüne geçilmesi planlanıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X