KARTEPE’DE SERAMİKTEN SANATA

05 Aralık 2023 10:23
Kartepe Belediyesi bünyesinde bulunan KAR-MEK’te 8 bin yıllık tarihi geçmişi olan Seramik Kursu Kartepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde yeni eğitim öğretim dönemine başlayan KAR-MEK kurslarından, 8 bin yıllık tarihi geçmişi olan Seramik Kursu Kartepeli kadınlardan büyük ilgi görüyor.

 

TARİH YAŞATILIYOR

Tarihteki ilk seramiğin M.Ö. 6000 yıllarında Anadolu'da üretildiği biliniyor. Çatalhöyük'te yapılan kazılarda bulunan seramik parçaları, aradan 8000 yıl geçtiği halde bozulmadan günümüze ulaşmayı başarmış. Seramik üretim sürecinde bir devrim yarattı, yeni formlar ve estetik deneyler yapma konusunda daha fazla özgürlüğün kapılarını açtı. Derbent Mahalle Konağı’nda verilen eğitimde Kartepeli kadınlar hayallerini sanata dönüştürüyorlar.

 

GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR

Seramik kursu hakkında bilgi veren Eğitmen Songül Adıyaman, “Seramik her zaman içsel sanat niteliklerine sahipken, seramik çarkının kullanılmaya başlanmasıyla seramik artık sanat yapmanın en önemli formlarından biri haline geldi. Burada öğrencilere hangi ürünü hangi teknikle yapabileceklerini gösteriyoruz. Ondan sonra hayalleri doğrultusunda eserlerini ortaya çıkarıyorlar. Kursumuzu yeni açılmasına karşın çok güzel eserler ortaya çıktı. Hazırlanan ürünlerin satışı olmakla birlikte öğrenciler kendi evleri ve sevdiklerine hediye etmek içinde seramikten ürünler hazırlıyorlar” açıklamasında bulundu.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X