KOCAELİ’DE TÜM BELEDİYELERİ ALACAĞIZ

02 Ekim 2023 17:03
Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Teşkilatı İl Divan toplantısında bir araya geldi.

 Derince’de bulunan Grand Derince Düğün ve Davet  Salonu’nda düzenlenen toplantıya Yeniden Refah Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, teşkilat başkan yardımcısı Erhan Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, İl Teşkilat Başkanı Mehmet Öner, bütün  ilçe başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan parti içi çalışmalara ve önümüzdeki yerel seçimlerden bahsederek “Nasıl 94 Mart’ında biz Türkiye’ye yerel yönetimlerin nasıl hareket etmesi gerektiğini ve nasıl hizmet etmesi gerektiğini öğrettiğimiz gibi önümüzdeki yerel seçimlerde de bu hizmetin nasıl olduğu yerel noktada göstereceğiz” dedi.

“TÜM İLÇELERİMİZDE SEÇİME HAZIRIZ”

İl Başkanı Ali Taştan, “Kandıra’daki konuşmamda Ak Partili kardeşlerim alındı. Alınacak bir şey yok. Biz hizmete talibiz. Biz dedik ki görev aldığımız an itibariyle kapı girişine ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ yazacağız dedik. Bunu Refah Partisi belediyelerinde herkes gördü ve ayarca sosyal medyada paylaşıldı. Ama Ak Parti kelimelerde ve cümlelerde tadilat yaparak bunu kapsama alanı dışına çıkarttı. Biz diyoruz ki söylenecek sözü iftira olarak telafi etmeyin. Biz söylediğimizi hep yaptık, bundan sonra da yapacağız.  Sayın teşkilat başkanım, partimiz yerel seçimlere Kocaeli’nin 12 ilçesinde tam manasıyla hazır ve emrinizi beklemektedir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, “Biz siyaseti Allah rızası için yapıyoruz. Siyaseti ibadet aşkı ile yapıyoruz, ticaret aşkı ile değil. Çünkü biz siyaseti bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmak için yapıyoruz. 1969 yılında ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ diyen, baharı müjdeleyen lider Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın saçmış olduğu tohumlarla aradan geçen 55 yıllık zaman dilimi içinde adeta yıkılmadık ayaktayız, buradayız diyerek bu çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, “Önce ahiret ve maneviyat dedik ve beraberinde bunu gerçekleştirebilmek için bir milletin asıl gücü tankı, tüfeği, İHA’sı, SİHA’sı değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır dedik ve 1970’lerde nice imam hatipleri, nice kuran kurslarını açtık. Milli Selamet Partisi’nin yükselişinin önünde set olmak için 1980 darbesini icat ettiler. Milli Selamet Partisi de Milli Nizam Partisi gibi kapatıldı. Beraberinde yasaklar ve sürgünler başladı. Biz buralara kolay gelemedik. Refah Partisi kuruldu ve ilk girdiği seçimlerde Yeniden Refah Partisi gibi bir yükseliş trendi gösterdi. 1989 tarihinde Türkiye’de 5 tane belediyeyi kazandık ve o belediyelerin yaptığı hizmetlerle 1994’te belediyeleri vatandaşlarımız Refah Partisi’ne teslim etti” dedi.

FILMIN FRAGMANINI İZLEDİK, ŞİMDİ BU FİLMİN ASLINI İZLETECEĞİZ

Gül, “Belediyeleri kazanmamızın ardından 1995 yılında Refah Partisi genel seçimlerde birinci parti çıktı. 11 ay dayanabildiler. Bu milletin yüzünün gülmesine tahammül edemediler. 11 ayın sonunda Refah-Yol Hükümeti iltica bahaneleri ile 28 Şubat darbesi ile yıkıldı. 11 aylık o iktidar aradan geçen 30 yıllık zaman dilimi içinde herkes Erbakan hocamıza teşekkür ediyor. 2018 yılında partimiz kuruldu. Bizim beklentimiz en az yüzde 6 yüzde 7 oy almaktı. Bütün bu karalamalara rağmen, baraj endişemiz olmamasına rağmen yüzde 3 oyla 5 milletvekili aldık. Şimdi salonlara sığmıyoruz. Türkiye’nin 4 bir tarafında il binalarımıza ilçe binalarımıza genel merkezimize belediye başkan aday adaylıkları için başvurular geliyor. Birbirinden kıymetli sürpriz isimlerle Yeniden Refah Partisi 2024 yerel seçimlerine gidiyor. Filmin fragmanını izledik, şimdi bu filmin aslını izleteceğiz” dedi.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ HER ŞEYİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gül, “Yakın zamanlarda olduğu gibi 6284’le yıkılan aileleri biz gündeme taşıdık. Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın diye biz haykırdık. LGBT konusunu toplumun gündemine, gençlerimizi nesillerimizi yok etme projesi olan bu projeyi ülkenin gündemine biz taşıdık. İstanbul Sözleşmesi’nin yırtılıp atılmasına biz vesile olduk. İttifaka girdik sesimiz kesildi mi, kesilmedi. Aynı doğruları, doğru bildiğimiz her şeyi haykırmaya devam edeceğiz. Evet, Cumhur ittifakı içerisindeyiz. İttifak içinde olmamız, orada olan yanlışları dile getirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Bugün 22 yıllık iktidar, her gittiği seçimde bir takım mağduriyetleri, bir takım sıkıntıları bahane ederek seçime gittiler” dedi.

10 bin 15 bin TL kiranın olduğu bir ülkede 7 bin 500 TL’yi emekliye layık görmek büyük bir haksızlıktır.

Nureddin Gül , “Her seçimin bir mağduriyeti vardı, halkımız aman bu mağduriyetler giderilsin diye tabiri caizse sandıkları patlattılar ve 22 yıl boyunca her seçimde bunlara bir güvenoyu verdiler. Bu seçimlere giderken de toplumun en büyük beklentisi ekonomik refah idi. Bütün kesimlerin beklentileri vardı. Her mağduriyette sizin mağduriyetinizi gideren bu insanların mağduriyetini giderin artık. Meclis açılır açılmaz bu sorunların takipçisi olduğumuzu en büyük seda ile dile getireceğiz. 7 bin 500 TL ile bir emeklinin geçinemeyeceğini artık bilmelidirler. 10 bin 15 bin TL kiranın olduğu bir ülkede 7 bin 500 TL’yi emekliye layık görmek büyük bir haksızlıktır. Bir üniversite öğrencisinin aylık maliyeti 7 bin ile 10 bin TL arasındadır” dedi.

 Gül, “Seçimden hemen sonra yapılan zamlar, KDV, ÖTV, MTV artışları, ikinci MTV ve daha sayabileceğim birçok olumsuzluğu gördük. Fakat maalesef daha acı reçetelerin ülkemizin insanlarını beklediğini de ifade etmek isterim. Madem ki biz ittifakın içerisindeyiz, madem dostuz. Acı ama gerçek, bu böyle gitmez. Orta vadeli programda, ‘Geçtiğimiz yıl 143 milyar bütçe açığımız var’ diyor. Bu yıl 1 triyon 633 milyar, önümüzdeki yıl 430 milyar. Her yıl bütçe açığı 2’ye, 3’e katlanıyor. Bunu kapatmak için bugüne kadar yaptıkları gibi borç alacaklar. Bu borcu kapatmak için de yeni zamlar icat edecekler, yeni vergiler icat edecekler. Sonra bu borçların bir de faizi olacak. Orta vadeli programa göre 3 yılda 5 trilyon 431 milyar faize para gitti. Kaç Yavuz Sultan Selim köprüsü, kaç Osmangazi Köprüsü, kaç Çanakkale 18 Mart köprüsü, kaç havalimanı, kaç hastane yapar?” dedi.

 

“YENİDEN MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ GÖSTERMELİYİZ “

 

Gül, “Memura zam veriyoruz, daha cebine koymadan zamla geri alıyoruz. Kaşıkla verip, kepçeyle geri alıyorlar. Bu ekonomi politikaları ülkeye refah getirmez. Bu ekonomi politikaları, yeni borçlanmaları, faizin, enflasyonun artmasına ve nice ekonomik sıkıntıların baş göstermesine sebep oldu. Milli Görüş’ün 55 yıldır söylediği gibi üretim yapacağız, kalkınacağız, israfı bırakacağız ve milli kaynak paketlerimizi hayata geçireceğiz. Denk bütçeyi oluşturacağız ve havuz hesabını hayata geçireceğiz. Ne kadar kazanıyorsak o kadar tüketeceğiz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Seçim geldi kapımıza dayandı. 2024 Yerel Seçimleri geliyor.  Diyarbakır’ın Kayapınar belediye başkanı, başkan olmadan önce yere örtü serip çorap satarmış. O gün Refah Partisi o bölgede bütün belediyeleri almıştı. Bu kardeşimiz hasbelkader Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı oldu. O, Diyarbakır’da hakkıyla görevini yapıp, bir kuruş borçsuz halde belediyeyi teslim etti. Bu arkadaşımız görevini bıraktıktan sonra yine aynı köşe başında bezini serip yine çorabını sattı. Sebepsiz zenginleşmedi. Bugün belediye başkanı olanlar ülkenin sayılı zengini olmaya başlıyorlar. 1994’te İstanbul Belediyesi’ni kazandığımızda İstanbul’un sokaklarını çöp götürüyordu. Her taraf pislik içerisindeydi. İşçiler Refah Partisi başarısız olsun diye grev yaptılar” dedi.

 

“2028’DE İKTİDAR OLACAĞIZ”

 

Son olarak Gül, “İşte bu inançla 2024 Yerel Seçimlerine hazırlanacağız. Kocaeli’nin tüm belediyelerine talip olacağız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine talip olacağız. Bütün beldelerine talip olacağız. Milliği görüş belediyeciliğini yeniden başlatmış olacağız. 2024’te yerel seçimler, 2028’de de genel seçimlerde iktidar olacağız. Milletimizin selameti ve refahı için Genel başkanımız Doktor Fatih Erbakan’ı cumhurbaşkanı yapmak için” şeklinde konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X