"ONA TORUN BAKTIRMAYACAĞIM DEDİM"

02 Mayıs 2023 11:11
Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı, Cumhurbaşkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mali destek verdiği İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizleme Projesi’ne bugün başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın;” Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Birileri çınar yaprakları bizi alkışlıyor derken milletin aklı ile dalga geçerken biz o tesisleri çalıştırdık” Dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük çevre projesi olmaya aday İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizleme, Susuzlaştırma ve Bertaraf Projesi için denizde yapılan hazırlıkların sonuna gelindi. İlk çamurun çıkartma işlemi bugün yapılacak. Büyükşehir Belediyesi eski Uluslararası Fuar Merkezi’nin yanında kurulan şantiye alanında törenle çamur çekimi yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törene, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Berna Abiş, Ali Güney, Yasemin Özdemir, Mehmet Ellibeş, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ONA TORUN BAKTIRMAYACAĞIM DEDİM

Törende sözü alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın;” Yeni belediye başkanı olmuştum, Gebze metrosunun ihalesini yapmıştık. Elimizdeki imkânlarla 5 yılda bitirmek zordu. İl başkanımız Mehmet Ellibeş’le cumhurbaşkanımıza gittik. Ona torun baktırmayacağım dedim. Cumhurbaşkanımıza birlikte gittik. Elimizdeki imkânlarla bitirmek zor olacak dedik. Ulaştırma bakanımız aradı metronun devralmamızı istediler dedi. Çocuk gibi sevindik. 25 milyar TL gibi bir yükten bizi kurtardı. Büyükşehir yatırım yapmıyor diyenler bıraktı kaçtı dediler.”

“BİZ NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ”

Bu temizlikle ilgili de dünya hikaye anlatacaklar. Bakın TÜBİTAK ile çalıştık. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Birileri çınar yaprakları bizi alkışlıyor derken milletin aklı ile dalga geçerken biz o tesisleri çalıştırdık. Gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu projeyi de çalışmalara aralık vermeden çalıştığımızı gösteriyoruz. Bugün Sayın Bakanımız ile birlikte düğmeye basacağız.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X