ÖZSOY: “GEÇMİŞ OLSUN DERİNCE, GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE”

08 Ağustos 2023 13:34
“Geçtiğimiz gün öğleden sonra 14.40 civarlarında Derince TMO Kocaeli başmüdürlüğü liman silosunda meydana gelen patlama da yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı olmamasıyla kendimizi teselli ediyoruz. Bu tür patlamaların olabileceği açıklamalarını da kesinlikle kabul etmiyor, Derince ilçemiz başta olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.

ÖZSOY: “KURULUŞLAR İYİ YÖNETİLMELİ, RİSKLERE HAZIR OLUNMALIDIR”

 

“TMO gibi stratejik kuruluşlar doğru ve daha aktif bir şekilde yönetilmeli, silo ve depolar her türlü risk durumuna karşı hazır halde tutulmalıdır. Kuraklık ya da diğer olağan dışı hallerde piyasayı regüle edebilecek yeterli hammaddeye sahip olmalıdır. 

Lisanslı depocularımızın sayısı artırılmalıdır. Çiftçilerimize finansal okur yazarlık eğitimi verilmelidir. Lisanslı depoculuk üreticiye daha faydalı hale getirilmelidir.

Eğitim müfredatına tarıma yönelik ilgiyi artıracak içerikler eklenmeli, çocuklarımızın ve gençlerimizin toprak ve üretimle olan ilişkisi güçlendirilmelidir.” Dedi.

 

 

ÖZSOY: “TARIMDA TEKNOLOJİ KULLANIMI DESTEKLENMELİDİR”

 

“Tarımda teknoloji kullanımı desteklenmeli; gıda güvenliğini korumayı öncelik edinerek üretimin artmasına yönelik tarımda teknoloji kullanımı teşvik edilmeli ve desteklenmelidir. İsraf boyutuna varan makineleşme değil, doğru ve yerinde etkin teknoloji kullanımı sağlanmalıdır.” Dedi.

 

 

 

ÖZSOY: “İKTİDAR’IN ENERJİSİ BİTTİ”

 

“Kıymetli basın mensupları, haftalardır süre gelen elektrik kesintileri ile alakalı hâla bir açıklama yapılmadı. Yaklaşık üç günde bir sadece ikamet ettiğim Halıdere de elektrik kesiliyor, komşularım Jeneratör kullanmaya başladı. Fatura tahsil etmeye geldiğinde bir dakika bile beklemeyen rantiyeciler, vatanadaşa gelince hoşgörü bekler oldu bu iktidar sayesinde. Elektrik, su gibi en Temel ihtiyaçlarda dahi yeterli ekipman ve donanımı sağlayamayan bu iktidar mensuplarının enerjisi bitmiştir.” Dedi.

 

 

ÖZSOY: “MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ YAKINDIR”

 

“Her seçim öncesinde vaatlerini dizeler haline getirip dillerinde türkü yapanlar, seçimden sonra konuşmayı dahi beceremiyorlar. Halka karşı ondan “mış” gibi gözükerek sempati toplamaya çalışanlar 2024’te en ağır darbeyi milletin ta kendisinden alacaklar. İnsan düşünmeden yapamıyor Kocaeli Büyükşehir belediyesi Ulaşımda en iyi şehirler arasında olduğunu söylüyor ancak başarı olarak zamdan başka bir şeyi başarı olarak karşımıza koyamıyorlar.” Dedi.

 

 

ÖZSOY: “SOKAKLAR GÜVENSİZ, İNSANIMIZ İSE ENDİŞELİ, TEDİRGİN VE KARAMSAR”

 

“Kıymetli basın mensupları Kötü ekonomi yönetimi artık toplumun huzur ve barışını da bozar hale gelmiştir. Her gün bir başka yerden ev sahibi-kiracı tartışması, alacak verecek kavgası haberlerini duyuyoruz, okuyoruz. Yanlış ekonomi politikalarına bir de yanlış güvenlik politikaları eklenince, ülkemizde hiç kimse kendisini güvende hissedemez hale geldi. Boşuna dememişler enflasyon her türlü ahlaksızlığın, mal ve can güvenliği riskinin kaynağıdır diye. Ülkemizde yaşanan manzara ortada. Ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanması, toplumsal huzurun en önemli şartıdır. Bu güveni telkin edecek, bu konuda gerekli tedbirleri alacak siyasi iktidarın kendisidir. Sorumluluk ona düşmektedir. Yanlış dış politika, ardından hatalı göç politikası ve üstüne bir de yanlış iç güvenlik politikaları eklenince sokaklar güvensiz hale gelmiştir. İnsanımız da endişelidir, tedirgindir. Ülkede gittikçe artan bir karamsarlık havası oluşmaktadır. Sormak gerekiyor: Bugün ülkemizde kaç kişinin silah ruhsatı vardır? Bu ruhsatlar hangi dönemlerde verilmiştir? Daha vahim olanı ise ruhsatsız olanlarda… İktidarın elinde ülkede toplamda kaç adet ruhsatsız silah bulunduğuna dair bir çalışma, bir veri var mıdır? Veya bu konuda ne tür tedbirler alınmaktadır? Bu da bilinmemektedir. Siyaset, mafya ve uyuşturucu kelimeleri son yıllarda neden sürekli olarak aynı cümleler, aynı haberler içinde birlikte zikredilmektedir? Halkımız bunun üzerinde düşünmelidir. İktidar da gerekli tedbirleri almalıdır.” Dedi.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X