Şampiyona öncesi şehitlikleri gezdiler

07 Temmuz 2023 15:42
Körfezli karateciler, Uluslararası Çanakkale Open Karate Turnuvası için Çanakkale’ye gitti. Sporcu kafilesi ilk olarak Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Çanakkale Open Karate Turnuvasına Körfez’den 20 karateci katılıyor. 6-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında Çanakkale Hasan Mevsuf Spor Salonu’nda yapılacak turnuvaya katılmak için Çanakkale’ye giden Körfezli karateciler, Türk tarihinin en önemli yerlerinden olan Çanakkale Zaferinin yaşandığı şehri ve alanları da gezip tanıma fırsatı buldular.

20 KARATECİ TATAMİYE ÇIKACAK

Minik, Yıldız, Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı kategorilerinde düzenlenecek olan Türkiye Karate Federasyonu faaliyet programında yer alan Uluslararası Çanakkale Open Karate Turnuvasına, Karate antrenörü Şaban Ağaya nezaretinde katılan 20 sporcu turnuva öncesi Çanakkale’de Türk tarihinin en önemli anlarının yaşandığı yerleri ve şehrin tarihini, kültürünü de tanıma fırsatı buldular. Çanakkale Open Karate Turnuvasına 2 ülke ve çok sayıda şehirden yaklaşık 1300 sporcu katılıyor.

HEDEF MADALYALARLA DÖNMEK

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Antrenörü Şaban Ağaya, turnuvada Körfez’i ve Kocaeli’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirterek “Turnuvaya 20 sporcu ile katılıyoruz. Sporcularımız tatamide ter dökecekler. Turnuva öncesi sporcularımıza hem moral olması, hem de tarihimizin en önemli şehirlerinden olan Çanakkale’yi gezerek milli ve manevi değerlerimizi, tarihi anların yaşandığı yerleri görmek amacıyla gezdirdik. 

ALTYAPI SPORCULARI DA VAR

Sporcularımız takım ve bireysel olarak mücadele edip genel klasmanda sıralamaya girmek için var gücümüzle mücadele edecekler. Takımızda milli sporcular ve Türkiye dereceli sporcularımız var. Beklentimiz çok sayıda altın madalya ve dereceler alıp kürsüye çıkmak. Bunun yanı sıra altyapı sporcularımıza da bu turnuvada şans verdik. İlk defa turnuvalara katılan sporcularımız var, onlar için de beklentimiz yüksek. Bize her zaman destek veren Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’e sporcularımız ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X