Son Dakika! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüştü! İmamoğlu'ndan ilk açıklama

14 Haziran 2023 16:03
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Ekrem İmamoğlu'ndan görüşme sonrası ilk açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından İstanbul Havalimanı'na gelen Ekrem İmamoğlu basın mensuplarının görüşme ile sorusuna  "Görüşeceğiz tabii, Genel Başkanımızla her zaman görüşüyoruz zaten. Güzel olacak her şey" dedi.

DÜN DUYURULMUŞTU

Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşme önceki gün duyurulmuştu. İmamoğlu’nun Ankara’ya gideceği ve burada CHP lideri ile önemli bir görüşme gerçekleştireceği ifade edilmişti.

BU SÜRECE GELENE KADAR NELER OLDU?

Seçim süreci sonrasında CHP içinden değişim çağrıları gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ‘yola devam’ mesajı verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’ndan “Kimse endişe etmesin her şey yeniden başlıyor. Değişmeyen tek şey değişimdir” açıklaması gelmiş; bu sözler genel başkanlık adaylığı için sinyal olarak yorumlanmıştı.

İlk kez ‘değişim’ isteyen isim olan Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile daha önce de görüşmüştü. İmamoğlu ayrıca, geçen günlerde kritik bir açıklama yaparak “Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, ‘MESELE İSTANBUL’DAN DA İBARET DEĞİL’ DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise katıldığı canlı yayında İmamoğlu’nun istemesi halinde aday olabileceğini belirterek ‘akılcı düşündüğünü’ İstanbul gibi bir şehri kaybetmemeleri gerektiğini, birinci önceliğinin İstanbul olduğunu vurgulamıştı.

İmamoğlu dün de, Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u da düşünmek zorundayım” sözlerine “Bizim zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul. Ama mesele İstanbul’dan da ibaret değil” diye cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU KÜRSÜDE ‘DEĞİŞİM’ MESAJI VERDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu son olarak dün partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada değişimin önünü açacağını söyleyerek, “Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi sağlam götüreceğimi herkes bilsin” dedi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel de ‘değişim’ çağrısında bulunan diğer bir isim oldu.

ÖZGÜR ÖZEL: ADAYIM...

Ekrem İmamoğlu net bir şekilde değişim mesajı verirken, genel başkanlık için adı geçen CHP'li Özgür Özel'den dün yeni bir çıkış geldi. Özel dün yaptığı açıklamada "Adayım, hazırım" ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X