Türkiye Turizm Coğrafyası Günü Etkinliği

08 Ocak 2024 11:45
Kartepe Turizm MYO’da Güz Dönemi Türkiye Turizm Coğrafyası Günü Etkinliği ile Tamamlandı

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu’nda Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Türkiye Turizm Coğrafyası Günü” etkinliği düzenlendi.

 

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminin son haftasında kapsamında 03 Ocak 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte; Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Turist Rehberliği Programı başta olmak üzere Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları birinci sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet BOYRAZ tarafından yürütülen “Türkiye Turizm Coğrafyası” dersinin dönem projesi kapsamında, ülkemizdeki coğrafi turizm arz unsurlarına ilişkin hazırladıkları posterleri ziyaretçilere sundu. Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında en az 100 turizm posteri hedefiyle, öğrenciler tarafından başlatılan “Türkiye Turizm Coğrafyası Günü” projesinde öğrenciler tarafından başarıyla tamamlanan her biri ayrı ayrı olmak üzere, ülkemizdeki 81 il, 7 coğrafi bölge ve 25 coğrafi arz unsuru değerlerimize ilişkin 115 poster yer almıştır. Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ’nin açılışını yaptığını etkinlikte, bölüm başkanları Doç. Dr. Ömür ALYAKUT ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet BOYRAZ ile meslek yüksekokulu öğretim elemanları hazır bulunurken, etkinlik öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gördü. Etkinlikte, öğrenciler tarafında poster projesi yürüttükleri illere/bölgelere ait coğrafi işaretli yerel gıda ürünleri gelen ziyaretçilere ikram edilirken tüm öğrenciler adına Turist Rehberliği Programı öğrencisi Zeynep TOPAL tarafından bir dönem boyunca projelerin yürütülmesi, takibi ve gösterdiği sabrı karşısında Dr. Öğr. Üyesi Mehmet BOYRAZ’a da çiçek takdim edildi.

 

03 – 19 Ocak 2024 tarihleri arasında Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Fuaye alanında sergilenmeye devam edecek olan “Türkiye Turizm Coğrafyası Günü” posterleri, ülkemizin turizm değerlerine ilgi duyan tüm Kocaeli Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin ziyaretine açıktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X