Türkiye ve Kocaeli’nin gündemi Gazze

23 Ekim 2023 11:57
Sivil Toplum Kuruluşlarıyla buluşmalarına devam eden Başkan Büyükakın’ın görüşmelerdeki gündemi Gazze’ydi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim İbrahimoğlu, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Darianto Harsono, Darıca Ardahanlılar Dernek Başkanı Bülent Işık, Kocaeli Hayrat Vakfı Başkanı Şükrü Çakır, Aydınlar Ocağı Başkanı Gürkan Uysal ve yönetimlerini makamında ayrı ayrı konuk etti. Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere toplumun her kesimiyle görüşen Başkan Büyükakın, görüşmelerinde yerel, ulusal ve uluslararası konuları ele almaya devam ediyor.  Gündemin ilk maddesinin Gazze olduğu görüşmelerde Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları, gençlik hizmetleriyle birlikte STK’ların günümüzdeki çalışmaları da ele alındı.

TECRÜBE AKTARIMINDA BULUNDU

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Darianto Harsono ile görüşmesinde iki ülke arasında yapılacak ticari ilişkilerin Kocaeli’ye yansıması üzerine değerlendirmeler yapan Başkan Büyükakın, iş insanları arasındaki yüz yüze görüşmelerin önemine değindi. İlgili ticaret odaları ve sanayi odasıyla yapılacak buluşmaların çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Büyükakın, konuk Başkonsolosa Kocaeli’de yapılan belediyecilik hizmetleriyle ilgili tecrübe aktarımında da bulundu.

İNSANLIK DIŞI OPERASYONLAR

Kentlerin gelişiminde STK’ların önemine de vurgu yapılan birlikteliklerde Gazze’de yaşanan insanlık dışı operasyonlara dikkat çekildi. Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesinin daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyeceğinin altı çizilen görüşmelerde, Türkiye’nin daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması için üzerine düşeni yapmaya devam ettiğine de değinildi.

“YÖNETİMLERİ TEBRİK ETTİ, BAŞARILAR DİLEDİ”

Başkan Büyükakın, STK’ların güçlenmesi, sosyal hayata dönük atacağı adımlar, kentlilik bilinci, yetim hizmetleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dönük atılan adımlar, şehrin kültürüne ve gelecek nesillere dönük hangi adımların atılması gereğine dönük fikirlerini de görüşmelerde ifade etti. Başkan Büyükakın, yeni seçilen ve göreve başlayan Kocaeli Trabzonlular Derneği ile Darıca Ardahanlılar Derneği yönetimlerini de tebrik etti, başarılar diledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X