Üreten kadınlara büyük müjde; “Evde imal edilen ürünlere vergi muafiyeti”

28 Nisan 2023 12:50
AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Berna Abiş, “Evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanlar vergi muafiyeti kapsamına alınıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkartılıyor” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Berna Abiş, Gebze’de vatandaşlarla bir araya geldi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak ve teşkilat yöneticileriyle birlikte Gebze Köşklü Çeşme Mahallesinde depremden etkilenen vatandaşları ziyaret etti. GESMEK’te kadınlarla bir araya gelen Abiş, kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti.

“DEPREMDEN ETKİLENEN KARDEŞLERİMİZİ İHMAL ETMİYORUZ”

Deprem sonrası tahrip olan yerlerin yeniden inşasına başlandığını ifade eden Milletvekili Adayı Berna Abiş, “Asrın felaketi olan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerimizin yaralarını en kısa sürede saracağız. Deprem sonrası tahrip olan yerleri hızla ve nitelikli bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Bu kapsamda çoğunluğunu bir yıl içinde tamamlamak üzere sosyal donatılarıyla birlikte 650 bin civarında konutun yapımını hedefliyoruz. Ayrıca, afetten etkilenen ulaşım, haberleşme, eğitim, sağlık, su, kanalizasyon, enerji gibi altyapıları hızla ayağa kaldırıyoruz. Depremden etkilenen hiçbir yer ve hiç kimse ihmal edilmeyecek, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız üretilen tüm mal ve hizmetlere, tüm kamu ve özel kesim yatırımlarına adil bir şekilde ulaşacak ve faydalanacaktır” dedi.

“EVDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERE VERGİ MUAFİYETİ”

Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Kurslarını ziyaret ederek kadın kursiyerlerle bir araya gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Berna Abiş, kadınların ürettiği el emeği, göz nuru ürünleri inceledi. Kursiyerlerle sohbet eden Milletvekili Adayı Abiş, “Üretime, yatırıma önem veriyor ve kadınlarımızı her alanda destekliyoruz. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde müjdeyi verdi. Evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanlar vergi muafiyeti kapsamına alınıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkartılıyor. Bu özellikle evde el emeği, göz nuru ürünler üreten ve bunlardan kazanç sağlayarak ev ekonomisine katkı sunan kadınlarımızı ilgilendiriyor. Sizin her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X