YUNUS EMRE "25 MİLYONUN ÜZERİNDE DESTEK OLDU AMA BAŞARILI OLAMADIK"

30 Eylül 2023 12:58
CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre kongrede yaptığı konuşmada”Geçmişte bıraktığımız mayıs seçimlerinde maalesef başarılı olamadık. 25 milyonun üzerinde bir destek buldu sayın genel başkanımız ama bu, kazanmaya yetmedi. Bunları konuşacağız"

 

CHP Kocaeli İl Kongresi bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. İki adaylı gerçekleşen kongrede mevcut başkan Bülent Sarı ve Uğraş Çiftçi başkanlık için yarışacak. 642 delegenin oy kullanma hakkı bulunurken 30 yönetim kurulu üyesi ve 28 kurultay delegesi de belirlenecek.

GENİŞ KATILIM

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Suat Özçağdaş, Murat Emir, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko, Nail Çiler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Başkan Adayları İlhan Cihaner, Örsan Öymen, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, TBMM eski başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli eski Milletvekilleri Hurşit Güneş, Hikmet Erenkaya, Mehmet Hilal Kaplan, CHP ilçe başkanları, Lastik-İş Genel Başkanı Aladdin Sarı, CHP Kocaeli eski İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP SIRADAN BİR PARTİ DEĞİL

Kongrede divan başkanı olan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre kongrede yaptığı konuşmada” CHP sıradan bir parti değil. Bu 38 sayısının bir önemli boyutu da dikkatlere sunmak istiyorum. 1. Kongresi 1927 yılında Ankara’da toplanıyor. Atatürk bu kongreye önem veriyor ve kürsüde 7 gün boyunca Nutuk’u okuyor. Aynı metni bir kongre kararı olarak oy birliğine sunuyor. Bir önerge veriyor divan başkanlığına ve bugün Ankara’da toplanan bu kurultay bizim iki numaralı kurultayımızdır diyor. 4 Eylül 1919 da Sivas’ta toplanan kongresi CHP’nin birinci kurultayıdır deniyor.

GEÇMİŞTE DAHA FAZLAYDI”

Geçmişte bıraktığımız mayıs seçimlerinde maalesef başarılı olamadık. 25 milyonun üzerinde bir destek buldu sayın genel başkanımız ama bu, kazanmaya yetmedi. Bunları konuşacağız. Bugün Kocaeli kongresinde divan başkanı sıfatıyla karşınızdayım. Böyle bir toplantıda rahmetli Turan Güneş’i anmadan olmaz. Turan Güneş’in bir sözü var;
‘Cumhuriyet Halk Partililer, sizler yalnız değlisiniz. Türkiye’nin neresine girtseniz bir CHP’li ocağı bulursunuz. Türkiye’nin neresine gitseniz bir CHP’li kardeşinizi bulursunuz.’ İşte biz böyle büyük bir ailenin parçasıyız.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X