Kılıçdaroğlu için kritik dönemeç! 'Değişim savaşı' gölgesinde süreç başladı

04 Ağustos 2023 13:34
Seçim sonrası 'değişim' tartışmalarının günden güne sertleştiği CHP'de Genel Başkan Kılıçdaroğlu için kritik süreç geldi çattı. Ana muhalefette 38'inci olağan kurultay için ilçe kongreleri yarın başlıyor.

Mayıs ayındaki her iki seçimde de Cumhur İttifakı’na karşı kaybeden muhalefette değişim rüzgarları sert bir şekilde esmeye devam ediyor. 

Partiyi kurultay kendisinin götüreceğini söyleyen ve geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Partinin ilkelerine bağlı, geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

CHP LİDERİ İÇİN KRİTİK SÜREÇ BAŞLIYOR

Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğündeki çok sayıda CHP kurmayının katıldığı toplantı partiyi karıştırken CHP lideri Kılıçdaroğlu için kritik bir süreç başlıyor. 

Partide kurultay takvimi işlemeye devam ederken ilçe kongrelerinde oy kullanım hakkına sahip olan delegelerinin seçimi temmuz ayında tamamlandı. Sırada ilçe yönetimlerinin belirleneceği kongre süreci var.

İLÇE KONGRELERİ YARIN BAŞLIYOR

5 Ağustos'ta başlayacak olan ilçe kongreleri 10 Eylül'de sona erecek. Kongrelerde, yönetim kadrolarının büyük oranda değişime gidilmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sürecini yakından takip ediyor. Kılıçdaroğlu, bu yolla, delege üstünlüğünü elinde tutmayı amaçlıyor.

İlçe kongrelerinin bazılarına bizzat katılması beklenen CHP Lideri, bazılarına da videokonferans aracılığıyla bağlanacak.

İL KONGRELERİ EYLÜL'DE

CHP'de il kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak. 15 Ekim tarihinde tamamlanacak. Ardından CHP Parti Meclisi, seçimli olağan kurultayın tarihini netleştirecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X