CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer "PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan gözaltına alındı.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca terör örgütü PKK/KCK'nın mensup ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen Özer'in, iletişim dinlenmesi tedbiri sonucu elde edilen konuşma dökümleri, fiziki takip tutanakları, banka hesap hareketleri ve örgüt yöneticileriyle yoğun ve süreklilik arz edecek şekilde organik bağ kurarak üzerine atılı suçu işlediği tespit edildi.
Başsavcılığın talebi üzerine İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden arama kararı çıkarıldı.
Şüpheli Özer bu sabah gözaltına alınırken, evi, iş yeri ve aracındaki aramaların sürdüğü öğrenildi.
CHP'DEN İLK AÇIKLAMA
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, NTV'ye yaptığı açıklamada gözaltı karanını "Yargı eliyle siyasete müdahale" olarak değerlendirdi. AHMET ÖZER KİMDİR?
Ahmet Özer, 1960 yılında Van'da dünyaya geldi. Muradiye Ortaokulundan sonra Van Atatürk Lisesinde başladığı lise eğitimini Hakkâri Lisesinde sürdürdü.
1977 yılında Diyarbakır Lisesinden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi, Van Eğitim Enstitüsü ve Çukurova Üniversitesinde olmak üzere üç üniversitede (sosyoloji/felsefe, işletme, eğitim bilimleri alanında) bir lisans iki ön lisans bitirdi.
1991-1997 yılları arasında 145 belediyenin bağlı bulunduğu GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.
Üniversite yaşamında rektör yardımcılığı, kurucu dekanlık, dekanlık, bölüm başkanlığı, merkez müdürlüğü, senato üyeliği ve üniversite yönetim kurulu üyeliği ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.
Özer aynı zamanda Türkiye -Irak İş İnsanları Derneği (TISİAD) Bilim Kurulu Başkanı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Cemevi, İçel Sanat Kulübü (İSK) Danışma Kurulu, Van Dernekler Federasyonu Onur Kurulu ve Danışma Kurulu, Van Vakfı Bilim Kurulu Başkanı ve Erciş Vakfı, Sosyoloji Derneği ve Eğitim Sen üyesidir.
Ahmet Özer, evli ve iki çocuk babasıdır ve üç dil bilmektedir.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Büyükakın, 19 Mayıs coşkusunu gençlerle birlikte yaşadı 19 Mayıs 2026 Salı
- Sahte araç kiralama dolandırıcılığında 954 milyon liralık işlem hacmi ortaya çıktı 19 Mayıs 2026 Salı
- Gebzespor'da sportif direktör belli oldu 19 Mayıs 2026 Salı
- Çayırova'da 19 Mayıs coşkusu yeşil sahaya taşındı 19 Mayıs 2026 Salı
- İzmit'te temel kazısı 56 kişiyi evinden etti 19 Mayıs 2026 Salı
- Kocaeli'de Çerkes Sürgünü ve Soykırımı'nın 162. yılı anılacak 19 Mayıs 2026 Salı
- Çayırova Belediyesinden serebral palsi hastası Lina'ya fizik tedavi desteği 19 Mayıs 2026 Salı
- Gölcük'ün araç filosu 5 yeni araçla güçlendirildi 19 Mayıs 2026 Salı
- Terör gazisi, evinin bodrumunda kurduğu müzeyi Mehmetçik Vakfı'na bağışladı 19 Mayıs 2026 Salı
- İzmit’te 19 Mayıs’a özel şehir turu 19 Mayıs 2026 Salı