Akkurt, Emlak Sektörü İstişare Toplantısına katıldı

23 Ekim 2023 10:37
KOTO 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu) Komite Üyesi Hadiye Akkurt, Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği ve 21 Odanın temsilcisinin davet edildiği Emlak Sektörü İstişare Toplantısı’na katıldı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın başkanlığında, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar, Genel Müdür Yardımcısı Soner Kaya ve Daire Başkanı Özgür Karacaoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, emlak sektörünün sorunları ve buna yönelik çözüm önerileri ele alındı. 

KOTO’NUN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ

Toplantıda yaptığı konuşmada, KOTO’nun konuya dair kapsamlı raporunu paylaşan Akkurt, “Sektörün öncelikli sorunlarını; belediye- tapu müdürlüklerinden bilgi ve belgeye erişim problemleri ile yetkisiz aracılık faaliyetleri oluşturuyor. Yetkisiz kişilerin engellenmesi amacıyla denetimlerin artırılması, meslek birliğine ilişkin düzenlemelerin yapılması ve arabuluculukta yetkili emlakçıların da bulunması gerekliliği de çözüm önerilerimizi oluşturuyor” dedi.

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLEN KONULAR

Toplantıda ayrıca, 1 Kasım’da yürürlüğe girecek olan ilanlara ilişkin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden yapılabilecek düzenlemeler, yabancı emlak işletmeleri sayısındaki önemli artışlar, tüketicilerin bilinçlendirilmesi adına kamu spotu oluşturulması, sözleşmelerin elektronik ortamda yapılabilmesi, TTBS modülünde ihtiyaç duyulan iyileştirmeler, ilan portallarındaki mağaza isimleri, müteahhitlerin 2. el ilanları, TOBB’da sektör meclisi kurulması ihtiyacı, mesleki yeterlilikte 6 ay staj zorunluluğunun yetersiz olması, en az 1 yıla çıkarılması konusu ve mesleki yeterlilikte eğitim şartlarının ve içeriklerinin daha üst seviyelere çıkarılması konusu görüşüldü. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X