İTTİFAK ÇATIRDAMAYA BAŞLADI! “AKŞENER’İN ÇAĞRISINA KULAK VERİLMEMESİ BU SONUCU HAZIRLADI”

15 Mayıs 2023 17:21
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Şanbaz Yıldız, Millet ittifakının seçimde elde ettiği sonucunu CHP’ye bağladı. Yıldız;” Ne yazık ki 2019 yerel seçimlerinde ittifak olarak yapılan hataların artarak devam etmesi, ittifak ortağımız CHP’nin milletimizden gelen seslere yeterince kulak vermeyip çeşitli toplama işlemleri üzerinden siyasetini organize etmesi, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in “ittifakın kazanması için” yaptığı tarihi ve samimi çağrılara kulak vermemesi bu sonucu hazırladı.” Dedi.

14 Mayıs seçimleri sonucunda Kocaeli’den sadece bir vekil çıkaran İYİ Parti’de sesler yükselmeye başladı. İYİ Parti Kocaeli 2. Sıra Milletvekili Şanbaz Yıldız faturayı CHP’ye kesti. Yıldız yaptığı açıklama ile Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarak masayı dağıtan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çağrısına kulak verilmediğini söyledi.

“KIL PAYI KAZANAMADIK”

Yıldız şu ifadelere yer verdi;”Seçmenimizin her kararının başımızın üzerinde yeri var. Çalıştık, çabaladık, yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Oyumuzu artırmamıza ve Kocaeli’de İYİ Parti’yi üçüncü parti yapmamıza rağmen kıl payı da olsa ikinci milletvekilini kazanamadık. Kocaeli’den seçilen milletvekillerimizi tebrik ediyor, başarı dileklerimizi sunuyorum. Bu yoğun çalışma sürecinde gayretlerinden dolayı il ve ilçe başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, SKM’mize, üyelerimize ve en önemlisi Kocaeli halkına teşekkür ediyorum.

“AKŞENER’İN ÇAĞRISINA KULAK VERİLMEMESİ BU SONUCU HAZIRLADI”

Ortada büyük bir başarısızlık olmasa da başarı da yok. Ne yazık ki 2019 yerel seçimlerinde ittifak olarak yapılan hataların artarak devam etmesi, ittifak ortağımız CHP’nin milletimizden gelen seslere yeterince kulak vermeyip çeşitli toplama işlemleri üzerinden siyasetini organize etmesi, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in “ittifakın kazanması için” yaptığı tarihi ve samimi çağrılara kulak vermemesi bu sonucu hazırladı.

“KULAĞIMIZI MİLLETE VERECEĞİZ”

Diğer taraftan dün geceden beri beni arayıp “Akşener haklıymış” diyenlerin yorumlarını saygıyla karşılarken, bugün itibariyle bu ifadelerin bir önem taşıdığını düşünmüyorum. Çünkü önemli olan o gün Akşener’in hakkını vermekti.  Son olarak; İYİ Parti olarak tüm engellemelere, baskılara, manipülasyonlara rağmen oy kaybetmedik. Dün olduğu gibi kulağımız yine milletimize vereceğiz. Fakat daha cesur olacağız.

“SİZLERİ ÜZDÜ,AĞLATTI”

Son notum da yol arkadaşlarıma: Beş yıllık emeğimizin ardından parti olarak hedefimize ulaşamamamız sizleri üzdü, sizleri ağlattı. Şuna inanın, sizin üzüntünüz, benim milletvekilliğimden çok daha önemli… Bu süreçte en büyük kazanımımız sizler oldunuz. Arkadaşınız, abiniz Şanbaz Yıldız sizlerle yol yürümeye devam edecek…”dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X