Bahçeli sinyali verdi: 19 yeni il, 27 yeni ilçe geliyor…

13 Haziran 2023 16:54
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri ile 19 yeni il, 27 ilçe için sinyal verdi.

14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirildiği seçimlerin ardından partiler TBMM’deki çalışmalara yeniden başladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bugün seçim sonrası 28. yasama dönemindeki ilk grup toplantısını Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla TBMM’de gerçekleştirdi.

“100’ÜNCÜ YILDA 100 İL 1000 İLÇE…”

Konuşmasında seçim değerlendirmesine ağır veren Bahçeli, Cumhuriyet'in 100'ncü yıldönümünde 100 maddelik Anayasa teklifi hazırladıklarını da vurguladı.

Cumhuriyet'in 100'ncü yılı 19 yeni il sinyali de veren Bahçeli, “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” dedi.

Haziran 2023 itibarıyla Türkiye’de 81 il, 973 ilçe, 32 bin 125 mahalle ve 18 bin 211 köy bulunuyor.

Yeni Anayasa için muhalefetten de destek isteyen Bahçeli şunları söyledi:

* Sayın Kılıçdaroğlu ve diğer ortaklarının milletin çağrısına kulak verip, en azından yeni bir anayasa konusunda olumlu ve yapıcı yaklaşmaları önümüzdeki en belirgin samimiyet testidir.

* Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye'mize geniş katılımlı, kapsayıcı, demokratik nitelikli, milletimizin özlemlerini yansıtan, devlet ve millet dengesini titizlikle kuran bir anayasa kazandırabilmek için elini taşın altına koymaya hazırdır.

* Bu kapsamda Cumhuriyet'in 100'ncü yıldönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır.

* Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.

* 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen 13'üncü Olağan Büyük Kurultayımızda milletimle paylaştığım beş stratejik hedeften birisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeli'ne sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmektir.

* Bir başka stratejik hedef olarak da; sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir yeni bir anayasa hazırlığını göstermiştim.

* Demiştim ki, “Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürmektedir ve önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız Allah'ın izniyle tamamlanacaktır.”

* Milliyetçi Hareket Partisi yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını Allah'a şükürler olsun ki 4 Mayıs 2021 tarihinde bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır.

*  “Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Maddelik Yeni Anayasa” teklif metnimiz müzakere edilmek için hazırdır. Biz de laf yok icraat vardır.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X