Başiskele Belediyesi’nin Okuma Yazma Kursu Kadınlara Umut Oluyor

12 Aralık 2023 09:39
Başiskele Belediyesi’nin “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla hayata geçirilen okuma yazma kursları, okuma yazma bilmeyen kadınlara umut olmaya devam ediyor.

Okuma yazma bilmediği için günlük hayatlarında birçok zorlukla karşılaşan kadınlar, bu zorlukları Başiskele Belediyesi’nin açtığı Okuma Yazma Kursu sayesinde bir bir aşıyor.

SERTİFİKALI KURS

Başiskele Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Vezirçiftliği Semt Konağı’nda verilen eğitimlere, çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen yetişkin kadınlar katılıyor. Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Aynur Yalnız rehberliğinde başlayan kurs, toplamda 80 saat sürecek ve eğitim sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN İŞLERİNİ GÖREBİLECEKLER

Başiskele Belediyesi’nin Okuma Yazma Kursu hakkında bilgiler veren Aynur Yalnız, güzel bir eğitim süreciyle birlikte temel düzeyde yazmayı en kısa zamanda öğreneceklerini söyledi.

Yalnız, “Hep birlikte çalışacağız, eğlenceli vakitler geçirerek okuma yazmayı öğrenceğiz. Hepimiz bugün ilk günün heyecanını yaşıyoruz. Bu yoğunlaştırılmış temel düzey okuma yazma kursu. Toplamda 80 saatlik bir kurs olacak. Öncelikle temel düzeyde okuma yazmayı öğreneceğiz. Daha sonrasında 1. kademe olarak tekrar kursumuza devam edeceğiz. Ta ki kursiyerlerimiz kendi ihtiyaçlarını görüp ve kimseye muhtaç duymayacakları zamana dek okuma yazmayı en güzel şekilde öğreneceğiz. Bu sertifikalı bir kurs programı. Kursiyerlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra istedikleri takdirde eğitim ve öğretim hayatlarına devam edebilecekler. Eminim ki kurs sonunda tüm kursiyerlerimiz kendi işlerini başarabilen, okuyabilen, kimseye ihtiyacı olmayan bireyler olacaklar ve bundan sonrası onlar için çok kolay olacak.” diye konuştu.

Okuma yazma bilmemenin birçok sıkıntısını yaşayan kursiyerler de, okuma yazmayı öğrenince bu sıkıntıları aşacaklarını ifade ederek açılan kurs dolayısıyla Başiskele Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X