Camide skandal pozlar veren Eda Taşpınar için karar çıktı!

13 Haziran 2023 16:10
Camide yarı çıplak poz veren tasarımcı Eda Taşpınar için ödül gibi bir karar çıktı. İbadethanelerde uygunsuz pozlar vermesi için cesaretlendirilen Taşpınar'a suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Tasarımcı Eda Taşpınar, Hristiyan adeti yılbaşını kutlarken bir otelin içerisinde kalan tarihi Sultanahmet Cezaevi Camii/Hayyatin Hassa Camii'nde yarı çıplak fotoğraf çektirdiği görüntüleri kullanmış ve o kareyi de “Mutlu yıllar sevgililerim” ifadesiyle sosyal medyasında yayınlamıştı. Taşpınar’ın Müslümanların ibadethanesinde yaptığı saygısızlık büyük tepki çekmişti. Tepkilerin ardından hakkında soruşturma başlatılan Taşpınar, 4 Ocak’ta Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermiş ve “İbadethane olduğunu bilmiyordum” ifadesiyle kendisini savunmuştu.

HALKIN DEĞERLERİNİN AŞAĞILANDIĞI POZLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Açılan davanın ardından Eda Taşpınar hakkında ödül gibi bir karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Kararda, Taşpınar'ın ifadesiyle birlikte skandal pozların sosyal medya ve internet haber sitelerine yansıdığı ve kamuoyunda tepki gördüğü de yer aldı.

Söz konusu paylaşımla ilgili resen soruşturma açıldığı ve CİMER'e de suç duyurularında bulunulduğu anlatılan kararda, Taşpınar'ın 4 Ocak'ta savcıya verdiği savunmasına yer verildi.

SUÇ UNSUR BULUNAMAMIŞ

Mahkeme, ilgili kanunun gerekçesi, şüphelinin savunması ve olay değerlendirildiğinde suçun yasal unsurlarının oluşmadığı belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İBADETHANE OLDUĞUNU BİLMİYORMUŞ

Savcılıkta verdiği ifadesinde ‘cahilce davrandığını’ kabul eden Eda Taşpınar, söz konusu mekânın cami olduğunu bilmediğini iddia etmişti.

“Mutlu yollar sevgililerim” diyerek yılbaşı kutladığı skandal fotoğrafları için dikkat çeken bir ifade veren Taşpınar, şu savunmayı yapmıştı:

“Sosyal medya hesabımda yayınlamak üzere çeşitli mekanlarda ve açık alanlarda fotoğraf çektiriyorum. Sultanahmet’te bulunan otel ile de fotoğraf çekmek için görüşme yaptım. Buna ilişkin yazılı olarak otel ile görüşmelerimiz vardır. Otele gelmeden önce otelin neresinde fotoğraf çekileceğime karar vermemiştim. Otele giriş yaptıktan sonra hazırlanmam için bana bir oda tahsis ettiler. Daha sonra restoranın yan tarafında bulunan bir alan gördüm. Bu alana girdiğimde 2 tane turist fotoğraf çekiniyordu. Ben de burada fotoğraf çekileceğini düşündüm. İçerisinin bir ibadethane olduğunu düşünmemiştim. Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bana bu hususta bir uyarıda bulunmadılar. Bu durum için gerçekten üzgünüm, özür dilerim. Bu fotoğrafları sosyal medyada yayınladıktan sonra yapılan paylaşımları görmem üzerine korktuğum için fotoğrafları kaldırdım. Dini değerleri aşağılama gibi bir kastım yoktur. İnsanların dini duygu ve düşüncelerine saygı duyan biriyim. Böyle olmasını istemezdim.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X