ELLİBEŞ GELENEĞİMİZİ BOZDU!

05 Haziran 2023 11:05
AK Parti Kocaeli önceki dönem Milletvekili ve eski Bakan Fikri Işık, bugün basın açıklaması düzenledi.

“VATANDAŞ NOTUMUZU NEREDEN KIRDI SORUSUNA CEVAP VERMELİYİZ”
Işık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ak Parti Kocaeli’den 6 vekil çıkması ve açıklanan kabine hakkında açıklama yapan Işık; “Milletin verdiği karar başımızın üzerinde. Neden 9 vekilken 6, şu an 14 vekilken 6’ya düştük bunun muhasebesini yapmak zorundayız. Siyasette temel kural şu vatandaş hata yapmaz, siyasetçi hata yapar. Bizim hatalarımız oldu ki vatandaş notumuzu kırdı. Kocaeli halkı eksiklerimizi görmüş ki bu değerlendirmeyi yaptı bir iç muhasebeye ihtiyacımız var. Kocaeli’den bakan olmamasını çok büyük kayıp görmüyorum, Bakanlar kurulunda daha önceleri bakan bulundurmuş bir il. Bu sistemde bakanlar daha çok şehirler dengesi değil de yapılan iş noktasında değerlendiriliyor. “


“SEÇİLMİŞ SİYASETTEN ÇEKİLDİM”
“Siyaseti bırakıyorum deme lüksümüz yok, hala insanlar sizden sorun çözmenizi istiyorlar. Siyasetin giriş kapısı var çıkış kapısı yok. Seçilmiş siyasetten çekildim resmi görevim yok ama siyasetten ayrılacağım gibi bir iddia da çok ağır bir iddia olur onu yapabilme imkânımız olduğunu da düşünmüyorum. Bizde görev istenmez verilir. Bugüne kadar hiçbir göreve de kendim talip olmadım. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığına atandığımı televizyondan duydum. Kimse bana seni şu göreve atıyoruz demedi atandım öyle haberim oldu. Bundan sonra da hiçbir göreve talip olma niyetim yok. Ama bir görev bize tebliğ edilirsem de kaçma gibi bir durum yok. Bizim siyaset tarzımızda “Bu görevi istiyor musun?” diye sorulmaz.

“GELENEĞİMİZ BOZULDU”
“İl başkanlığı evet, bizim çok güzel bir geleneğimiz vardı bu bozuldu. Benim en çok bu listede üzüldüğüm konu il Başkanımızın 8. Sıraya konulması, gönül arzu ederdi ki seçilir bir yerde olsaydı”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X