HÜRRİYET'TEN ÇİRKİN ALGI OYUNU!

04 Ağustos 2023 16:00
Bugün İzaydaş’ta aşırı sıcaklardan kaynaklı yangın çıktı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise yangın sonrası şaşırtan bir açıklamaya imza attı.

Bugün, İzmit Atık Yakma ve Depolama A.Ş.'nin (İZAYDAŞ) çöp döküm sahasında çıktı. Kısa süreli bir panik yaratan yangın vatandaşların ihbarı sonrası olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İzaydaş’tan yapılan açıklamada” herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi. " Kamuoyunun bilgisine; Tesisimiz sınırları içerisinde yer alan depolama sahasında aşırı sıcaktan kaynaklı reaksiyon sonucu yangın meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangının soğutma çalışmaları devam etmektedir. Saygıyla duyurulur..."ifadeleri yer aldı.

“NE YAKIYORSUNUZ?”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise yangın sonrası yaptığı algı paylaşımıyla şaşırttı. Yangının atık yakılırken meydana geldiği algısını yaratan Hürriyet” Ey İzaydaş ne yakıyorsunuz ki sen böyle? Nerelerden çöp alıyorsun? 28 milyar devasa bütçesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi ile rekabet edip uğraşacağına, sinsi sinsi bizi engelleyip nasıl siyasetten gol atarım derdinde olacağına kentin asli sorunları ile uğraşsa keşke.

“BİZE SORDUKLARI GİBİ SORACAKLARDIR”

Büyükşehir meclisinde önergeler ile sormuştuk; ne olacak bu izaydaş’ın koku problemi diye.Yeni bir teknoloji deniyoruz, çözeceğiz, bize sür verin demiştiniz. Üzerinden 2,5 yıl geçti. Yeni teknolojik çözümler geliştirildiği fotoğraflardan anlaşılıyor. Geliştirdiğiniz tek çözüm bu dönemi kurtaracak yeni depolama çukurları açmak oldu. Ama daha çok depoladınız. 1 dal otu manşet manşet veren sevgili kardeşlerimiz, eminiz ki bu konuda duyarsız kalmayacaktır. Bize sordukları gibi kentin 22 yıldır çözülmeyen problemlerinin bu devasa güce rağmen neden çözülmediğini de soracaktır. “ dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X