Kocaeli'nin sağanak bilançosu

03 Ekim 2023 11:05
Kocaeli Valiliği, ilimizde etkisini gösteren sağanak yağışların iki günlük bilançosunu açıkladı

Kentimiz Kocaeli’de iki gündür sağanak yağmur yağışı hakimken, ulaşımda sıkıntılar yaşandı ve bazı bölgelerde yollar sularla kaplandı. Valilikten açıklanan son durum raporuna göre, Pazar günü itibarı ile Kocaeli’de en fazla yağış alan ilçemiz, metrekare başına düşen 167 kilogram ile Derince oldu. Kocaeli'ye beklenilenin üzerinde yağış düşmesinden kaynaklı 612 su baskını olayı ihbarı alındı. Meydana gelen su baskınlarına, toplamda 506 personel ve 200 araçla müdahale edilerek herhangi bir can kaybının yaşanılmaması için gerekli çalışmalar yapıldı. Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: 

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce bölgemizde etkili olacak şiddetli yağışlarla ilgili yapılan uyarılar dikkate alınmak suretiyle Valimiz Seddar Yavuz’un talimat ve koordinasyonuyla ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli ikazlar yapılmış, Valiliğimiz sosyal medya hesapları ve yerel basın organları üzerinden vatandaşlarımıza gerekli bildirimler yapılmıştır.

İLİMİZDE EN ÇOK SU DERİNCE'YE DÜŞTÜ

Şiddetli yağışların etkili olmaya başladığı 30.09.2023 Cumartesi günü itibariyle özellikle 1.10.2023 Pazar günü metrekare hesabıyla Kandıra ilçemize 142 kg, Derince ilçemize 167 kg, Dilovası ilçemize 91 kg, Gölcük ilçemize 88 kg olmak üzere bazı ilçelerimizde beklenenin üzerinde yağış düşmesi sebebiyle ilimiz genelinde toplam 612 su baskını /taşkını olayı ihbarı alınmış, AFAD, KBB, İtfaiye, İSU, İlçe Belediyeleri Fen İşleri, Karayolları, Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi ve ilgili diğer kurumlar ile eşgüdüm sağlanarak meydana gelen olaylara toplam 506 personel ve 200 araçla müdahale edilmiştir.

İl genelinde kısmi elektrik arızalarıyla ilgili alınan ihbarlara SEDAŞ ekiplerince mümkün olan en kısa sürede müdahale edilmiştir. 

Yağışların etkisiyle meydana gelen trafik kazaları nedeniyle zaman zaman trafikte daralma ve tıkanmalar meydana gelmekle birlikte yeterli personel ve araçla müdahale edilerek trafik akışı sağlanmıştır.

Gölcük ilçesi Halıdere mevkiinde toprak kayması meydana gelmiş olup, yeterli teknik personel tarafından gerekli müdahaleler yapılmıştır.

Beklenenin üzerinde düşen yağışlar nedeniyle ilimiz genelinde meydana gelen su baskını ve olumsuz hava şartlarından dolayı her hangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Kocaelili hemşehrilerimize ve bölgemizdeki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun  dileklerimizi iletiyor, ilçelerimizde yağışların lokal bazlı ve zaman zaman kuvvetli devam ediyor olması nedeniyle vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği hususunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz." ifadeleri yer aldı.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X