KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

25 Ağustos 2023 10:36
Yaklaşık 2 milyon adayın merakla beklediği gün geldi. ÖSYM tarafından 23 Temmuz'da düzenlenen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı.

2023 KPSS sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrilmişti. Memur olmak isteyen ve sınava giren adayların merakla beklenen gün geldi. 23 Temmuz'da düzenlenen KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları bugün erişime açıldı.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS sonuçları 25 Ağustos tarihinde erişime açıldı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda sonuçların açıklandığı bildirildi.

KPSS SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebiliyorlar.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY'DAN AÇIKLAMA

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"23 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiğimiz KPSS sonuçları açıklandı. Ülkemize ve adaylarımıza hayırlı olsun.

7 oturumda gerçekleştirdiğimiz KPSS uygulamasına 1 milyon 799 bin 485 aday katıldı. 2 bin 295 engelli aday için uygun koşullar sağlanarak sınava katılımları sağlandı. Kişi bazında sınava katılım 792 bin 229 olurken, engelli adaylarda sayı bin 19 olarak gerçekleşti.

Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunda 120 soru, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru, Alan Bilgisi oturumlarında 360 soru, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testlerinde bin 350 soru olmak üzere 2023-KPSS’de toplam bin 910 soru kullanıldı."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X