Milyonları ilgilendiren seyyanen zam açıklaması: Sürekli güncellenecek

14 Temmuz 2023 09:33
Memur ve emekli aylıklarına Temmuz ayında yapılacak zam oranı TBMM'de kabul edildi. Milyonlarca kişinin merakla beklediği seyyanen zamma ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'tan açıklama geldi.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammı da içeren torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasayla birlikte memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılacak ve en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkacak, emekli aylıklarına ise yüzde 25 zam yapılacak. 

SEYYANEN ZAM SÜREKLİ GÜNCELLENECEK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan memurlara yapılacak seyyanen zam için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. TBMM Genel Kurulu'nda, memur  maaşı ve emekli aylıklarının artırılmasını içeren teklifin görüşmelerinde konuşan Muş, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

memur maaşlarına yapılan seyyanen zam ile ilgili bilgi veren Muş, "Yapılan bu 8 bin liralık oranın, 'giderek eriyeceği' şeklinde vekillerden gelen eleştirilere cevap verdi.

Muş, "Bu böyle değil, yapılan bu artışın 22 bin TL üzerinden yapılacağını ifade etmek isterim. Dolayısıyla, seyyanen yapılan artış bundan sonra yapılacak olan güncellemelerle beraber güncellenecektir, enflasyon içerisinde bir erimeye gidilmeyecektir, müsaade edilmeyecektir" dedi.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YOK

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde seyyanen zam çağrısı yaptı. Yapılan yüzde 25 zammın yeterli bulunmadığını belirten Bahçeli, memur maaşlarına yapılan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emekli aylıklarına da yansıtılması teklifinde bulundu. Bahçeli'nin çağrısı emeklilerde beklentileri yükseltirken, dün gerçekleştirilen Meclis Genel Kurulu görüşmelerinde seyyanen zam çıkmadı.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X