Ağustos ayı evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu?

02 Ağustos 2023 13:43
Ağustos ayı evde bakım maaşı ödemeleri için sorgulamalar başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, her ay ihtiyacı olan vatandaşların hesaplarına yatırılan evde bakım maaşları, memur zammı sonrasında arttı. Memur maaş katsayısında meydana gelen artışla birlikte, evde bakım maaşlarının ne kadar olduğu Bakan Göktaş tarafından duyuruldu. Peki, ağustos ayı evde bakım maaşı ne kadar oldu, ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşlarının ne zaman yatırılacağı, ağustos ayının gelmesiyle birlikte sorgulanıyor. Memur maaş katsayısında yaşanan artış sonrasında, evde bakım maaşları da bu ay zamlı yatacak. Peki, ağustos ayı evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu?

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATAR?

Engellinin vasisi veya bakımını yürüten aile ya da akrabasına verilen evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılıyor.

Buna göre; Evde bakım maaşları 15 Ağustos'tan itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacak.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerine yapılan zam miktarlarını açıkladı. 2023 temmuz zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belli oldu.

Ocak zammı sonrası evde bakım aylığı 4 bin 337 lira olmuştu. Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan değişikliğin ardından, yeni evde bakım maaşı ödemesi yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu.

Buna göre; Ağustos ayından itibaren evde bakım maaşları zamlı olarak 5 bin 98 lira şeklinde hesaplara yatırılacak.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X