Akaryakıta zam gündemden düşmüyor! Cevdet Yılmaz'dan ilk açıklama: "Vergide başka artış beklemiyorum"

17 Temmuz 2023 10:25
Akaryakıt fiyatlarına ÖTV güncellemesiyle bir gecede gelen zamlar gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi artışlarına ilişkin konuştu. Yılmaz başka bir artış beklemediğini kaydetti.

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 6 liralık ÖTV zammı kamuoyunun en önemli gündem maddesi oldu. Vergi artışlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

AHaber'de ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Cevdet Yılmaz Ek MTV zammı ve akaryakıtta ÖTV'ye yapılan artışları değerlendirdi. Yılmaz yeni vergilerin gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"BAŞKA VERGİ ARTIŞI BEKLEMİYORUM"

"Bundan sonra vergi konusunda yeni bir adım atılacağını beklemiyorum. Maktu rakam dediğimiz oransal olmayan mutlak değer olarak belirlenen ifadeler. Maktu vergiler ciddi anlamda erişmişti. Depremin yaralarını sarmak için yoksul haneleri sosyal olarak ihtiyaç sahiplerini desteklemek ve kritik yatırımların gerçekleşmesi, topluma yardım etmek için uğraşıyoruz. Ülkelerin ihtiyaç duyduğu harcamalar için bunlar değerlendirip kullanılacak.

ASRIN FELAKETİNDE ASRIN DAYANIŞMASI

Asrın felaketini yaşıyorsak, asrın dayanışmasını da hep birlikte sergilemek durumundayız. Daha çok kamunun kendi harcamaları kısmına bakacağız. Burada daha fazla nasıl tasarruf oluşturacağız. Kaynakları nasıl verimli kullanabiliriz, bu çevçevede özellikle depreme yönelik yeni programlar ortaya koyduk."

NE OLDU?

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammını içeren kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından benzinin litresinde 2,52 lira olan ÖTV 7,52 liraya, motorinde 2,05 lira olan ÖTV ise 7,05 liraya yükseldi. ÖTV düzenlemesinin ardından İstanbul'da benzinin litresi 28.05 TL'den 34.05 TL'ye, motorinin litresi ise 26.32 TL'den 32.32 TL'ye, LPG ise 10.15 TL'den 13,98 TL'ye yükseldi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X