Bekir Develi Siyonizme Karşı Boykotu Başiskelelilere Anlattı

09 Şubat 2024 12:30
Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen “Gence Dair Söyleşiler” programı kapsamında dün akşam hoş sohbetiyle gönüllere dokunan yazar ve sunucu Bekir Develi Başiskeleliler ile buluştu.

SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU

 

Başiskele’nin kültür ve sanat programlarının merkezi haline gelen Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Yoğun ilginin olduğu programda Başiskeleliler ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar salonu tıklım tıklım doldurdu.

 

DEVELİ: BOYKKOT EN ÖNEMLİ SİLAHIMIZ

 

İşitme engelliler için işaret diline de çevrilen söyleşide Bekir Develi, işgalci İsrail’in Filistin’e uyguladığı soykırıma ve siyonizme karşı yapılabilecek boykot başta olmak üzere birçok konuda önemli bilgileri Başiskeleliler ile paylaştı.

 

Siyonist İsrail’e karşı en büyük silahlarının boykot olduğunu söyleyen Bekir Develi, onların yaptığı ürünlerin daha iyisini ve kalitelisini bizlerin üretmesi gerektiğini vurguladı.

 

Develi,  “Filistin ve Mescid-i Aksa bizim için bir iman meselesidir. Filistin’deki insanlar bizim kardeşlerimizdir. Müslüman olmak neyi gerektirir diye düşünüp ona göre hareket etmeliyiz. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. Mübarek ve mukaddes topraklardır. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de Mescidi Aksa'dan adıyla söz etmekte ve bu mescidin etrafının mübarek kılındığını bildirmektedir. Bu yüzden oradaki Müslüman kardeşlerimiz için her türlü desteği veriyoruz, boykotlar yapıyoruz. Şu an yapılan boykot çok değerli ama yetmez. Daha iyi ve kaliteli ürünleri bizim de üretmemiz gerekiyor. Boykot, en önemli silahtır. Hiçbir şey yapamıyorsak, boykota devam edelim. Bizler boykota devam ettikçe, onlar sarsılacak ve kaybedecekler. Bu yüzden haklı davamızın arkasındayız ve boykota devam edeceğiz. Filistin tam olarak bağımsız ve hür olana dek mücadele edeceğiz. Mescid-i Aksa bir şekilde bizim ve Müslümanların olacak.” ifadelerini kullandı. 

 

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TEŞEKKÜR

 

Program sonunda Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Bekir Develi’ye hoş sohbetleri ve aktardıkları değerli bilgiler için ve katılımlarından dolayı tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

 

Başkan Özlü, Develi’ye Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ürünlerinden bir pano hediye etti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X