Büyükakın’ın müjdesini verdiği tesisler yapılıyor

18 Ağustos 2023 11:17
Başkan Büyükakın, teniste Kocaeli’ne yakışan bir tesisi hayata geçirecekleri müjdesini vermişti. Büyükşehir, İzmit’te tenis spor tesisi ihalesini gerçekleştirdi

Spor yapmaya elverişli mekanları oluşturma çabasını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, içinde 14 ayrı sahanın yer alacağı İzmit Tenis Spor Tesisi yapma çalışmalarını başlattı. Projenin yapım ihalesi ana hizmet binası ihale salonunda gerçekleşti. Elektronik yöntemle yapılan ihaleye 2 firma teklif verdi. En düşük teklif 49 milyon 955 bin 217 lira 25 kuruş oldu. Teklifler komisyon tarafından değerlendirilecek. Başkan Büyükakın, daha önce teniste şehre yeni bir tesis kazandıracakları müjdesini vermişti.

 

KAPALI KORT, TOPRAK KORT, BALON KORT

Büyükşehir tarafından Lastik İş Sosyal tesislerinin yanında bulunan boş alana yapılacak tenis spor tesisi şehrin dinamiğini artıracak. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı-Etüt Ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen İzmit Tenis Spor Tesisinin 16 bin 813 metrekare alana yapılması planlandı. Proje kapsamında Sosyal Tesis Binası, Kapalı Kort Alanı, Toprak Kort ve Balon Kort yer alacak. Sosyal Tesis binasının taban inşaat alanı 1256 metrekare olup tek katlı olacak. Kapalı kort taban alanı 3105 metrekare olup bünyesinde 4 adet tenis sahası yapılırken ayrıca toprak kort alanı 4194 metrekare olup içerisinde 6 adet açık saha yer alacak. Balon Kort alanı ise 2809 metrekare olup 4 adet saha bulunacak. Çalışmalar sözleşmelerin imzasından 10 gün sonra yer teslimi yapılarak başlanacak. Spor tesisi yer tesliminden sonra yaklaşık 300 günde tamamlanacak.  

 

BAŞKAN MÜJDESİNİ VERMİŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Tenis Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen U-16 Türkiye Tenis Şampiyonası’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada Kocaeli’ne yakışan bir tenis spor tesisini hayata geçireceklerinin müjdesini vermişti. Tenisin Kocaeli için çok önemli bir spor dalı olduğuna değinen Başkan Büyükakın, bu spora gönül verenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesisi şehre kazandıracaklarını ifade etmişti.

 

İHALEYE VERİLEN TEKLİFLER

Yazar Bilişim Elektronik İnşaat                         49.955.217,25 TL

Ay Taş İmalat İnşaat                                         53.729.456,29 TL

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X