BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ GÜNDEM:DEPREM!

16 Şubat 2023 15:17
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı bugün gerçekleşti. Meclisin ana gündemi ise asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran afetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki yıkıcı depremin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve 12 ilçe belediye başkanı afet bölgesinde görevlendirildi. Afet bölgesinde olan başkanlar toplantıya katılmazken Zeki Aygün, Mustafa Kocaman ,Adnan Turan ve Bünyamin Çiftçi, meclisteki yerlerini aldı. meclisi Başkanvekili Yaşar Çakmak yönetti. 117 gündem maddesinin olduğu mecliste gündem maddeleri öncesi yaşadığımız afette hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

“BÜYÜK BİR ISTIRAP DUYDUK”

Ardından konuşan Çakmak şu ifadelere yer verdi; “Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremle son bir haftada büyük acı yaşadık. Milletçe başımız sağ olsun. 13 milyon insanı etkileyen bu deprem toplam uzunluğu 500 km varan büyük bir fay hattı ile benzer depremler ile mukayese edildiğinde. Amerika’da Japonya da meydana gelen depremlerin benzer büyüklükte olanları 30 km civarına denk geliyor. Artçı depremler ile devam eden bu deprem 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Milletçe hepimiz büyük bir ıstırap duyduk. Yaraların en kısa zamanda sarılması için hepimize milletçe görevler düşüyor. Dünyanın dört bir yanından gönlü bizimle beraber olan dostlarımıza, ve göçük altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışan ekiplerimizden Allah razı olsun. “ dedi.

 

“ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN”

CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir “Acımız gerçekten büyük tüm ulusumuzun başı sağ olsun milletçe zor günlerden geçiyoruz. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın. Büyükşehir Genel sekreterimiz çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 12 İlçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı bu süreçte çok güzel çalışmalar yaptılar. Hepsine teşekkür diyorum. El birliği ile bu süreci atatacağımıza yürekten inanıyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun”

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

İYİ Parti Fevzi Canbaz; “Milletimizin başı sağ olsun Deprem yaşamış Kocaeli’nin bir evladı olarak ne demek olduğunu biliyoruz. Belediye balkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Başta paktsan Azerbaycan ve dünya devletlerinin yardımları için şükranlarımı sunuyorum. Büyük bir milletiz. 99 depreminde görevim gereği kriz masasında idim aynı ayırdımlar Kocaeli’ye de akmıştı. Milletimiz büyük bir millet başımız sağ olsun acımız büyük. Deprem şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ne Mutlu Türküm diyene diyorum”

“BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”

Ertam Peker; “Tüm ilçe belediye başkanlarımıza , Tahir Büyükakın’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz, biz birlikte Türkiye’yiz, yaralıları acil şifalar, hayatını kaybedeneler ise Allahtan rahmet diliyorum. “

 

“10 gün öncesi Türkiye çok acı bir depremi yaşadı milletimizin başı sağ olsun. Ölenlere Allahtan rahmet kalanalar sağlık ve metanet diliyorum. Büyükşehir ve alt belediyelerimiz bu dönede çok çaba gösterdi teşekkür ediyoruz. Bu yaraları çok hızlı sarmaya başladık. Bu milletin mensubu olmaktan gururu duyuyoruz. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X