Büyükşehir ve İMO’dan önemli eğitim; Mimari Yapıda Yangın Güvenliği

15 Haziran 2023 10:07
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnşaat Mühendisleri Odasıyla birlikte ‘Mimarı Yapıda Yangın Güvenliği’ eğitimi düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ve Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı işbirliği ile ‘Mimarı Yapıda Yangın Güvenliği’ eğitimi düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda meslek odalarının eğitim taleplerini karşılıksız bırakmıyor. Bu kapsamda İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ve Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) işbirliği ile 'Yangın Yönetmenliği kapsamında Mimarı Tasarımda Yangın Güvenliği' eğitimi verildi.

GENİŞ KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimde Dr. Gökhan Balık konuşmacı olarak yer aldı. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, ilçe belediyelerinde görevli personel ve odaya bağlı mimarlar katılım gösterdi.

AKGÜN’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Programın açılış konuşmasını yapan İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, "Bugün önemli bir eğitimi gerçekleştiriyoruz. Bize destek veren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Yangın, ciddi ekonomi kayıplara yol açan bir durum. Bu eğitimden beklediğimiz yapılarda yangınla mücadele etme konusunda fikir oluşturarak bir nebze daha bilinçli hale gelmek. Yapı malzemelerinin ne kadar dayanıklı olduğunu bilerek yaşanacak yangınlarda kayıpları en aza düşürmeliyiz” ifadesine yer verdi.

“YANGIN GÜVENLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, “Gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar yapılarda bazı değişikliklere sebep olabilir. Yangın yönetmeliği kapsamında son dönemlerde ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşıyoruz. İtfaiyemize de bu konuyla ilgili çok başvuru geliyor. Yılbaşında ilçe belediyeleri ve odaların katılımıyla bir toplantı yapmıştık. Yangın yönetmeliği kapsamında yaşanan sorunların nasıl çözüleceğine dair bir beyin fırtınası oluşturduk. Toplantılar yapılması gerektiği ve gelişen teknolojiyle çözüm önerileri aranması gerektiği konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi olarak biz yangın güvenliğine büyük önem veriyoruz. Projeleri kontrol ederken bu eğitimle beraber eksikleri proje aşamasında bitirebileceğiz. Çıkacak sonuç ile projede yansıması olacaktır” dedi.

MİMARİ TASARIMIN ÖNEMİ

Konuşmaların ardından TÜYAK Yönetmelik el kitabı komisyonu üyesi Dr. Gökhan Balık, Mimari Yapıda Yangın Güvenliği eğitimi verdi. Her binada mutlaka yangın durumunda alınacak aksiyonların planlanması gerektiğini ifade eden Balık, mimari tasarım, bina için seçilecek aktif ve pasif sistemler hakkında mimarları bilgilendirdi. Eğitim öğleden önce ve sonra olarak 2 oturum şeklinde gerçekleştirildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X