Büyükşehir’den Başiskele’de durak cebi

10 Ekim 2023 12:16
Büyükşehir, D-130’un Başiskele geçişinde trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için kasap durağında durak cebi yapacak

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Kocaeli bırakabilmek amacıyla ulaşım yatırımlarına öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, Başiskele’de durak cebi yapacak. Başiskele Sahil Mahallesi D-130 Karayolu Yalova istikametindeki askeri kısmında kalan “kasap durağı” uygun standartlarda olmaması sebebiyle otobüs giriş çıkışlarıyla trafik oluşmasına yol açıyordu. Bu kapsamda trafik yoğunluğu ve yaya güvenliği sağlamak adına Büyükşehir Belediyesi durak cebi yapımı için ihaleye çıktı. Ana hizmet binası ihale salonunda düzenlenen elektronik ihaleye 2 firma teklif verdi. Verilen teklifler ihale komisyonu tarafından değerlendirilecek.

 

ÇALIŞMA KORİDOR PROJEYLE UYUMLU OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışmalar kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü onaylı Gölcük-1 Kavşağı olan Karşıyaka Kavşağı ile Başiskele Belediye Kavşağı arasında kalan kısmında askeriye bölgeye girilerek şerit sayısını 3’e çıkaracak. Çalışmalar kapsamında bölgede oluşturulmuş Koridor Projesiyle uyumlu olacak şekilde “Kasap Durağı” genişliği arttırılıp durağa giriş çıkışın rahatlatılması ve bu sayede trafik sorunun çözümü ve yayaların güvenliği sağlanmış olacak.

 

ASKERİYE SINIR DUVARI İYİLEŞTİRİLECEK

Ayrıca Askeri Bölgenin karayolu kısmında kalan duvarında iyileştirme çalışması da yapılacak. İhaleyi kazanan yüklenici firmanın yapacağı çalışmalar şu şekilde; 200 metre betonarme duvar yapımı için 770 m3 Beton, 45 Ton Nervürlü Donatı kullanılacak, ayrıca 200 metre J-9 Tipi malzemeden Fiziki Çevre Emniyet Çiti, 1130 Ton Asfalt, 301 metre drenaj hattı yapılması planlandı. İmalat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Başiskele ilçesi, Sahil Mahallesi D-130 Karayolu trafik kapasitesi artacak ve trafik güvenliği alınmış olacak. Çalışmalar 14 takvim gününde tamamlanacak.

 

TEKLİFLER VEREN FİRMALAR

Özyol Yapı                                                14 milyon 302 bin 165 TL

Aytaş İmalat                                             14 milyon 929 bin 456 TL

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X