CHP’de koltuğa yeni aday

30 Mayıs 2023 18:10
Kılıçdaroğlu’nun 12. yenilgisinin ardından CHP’de koltuk savaşları başladı. İmamoğlu’nun ‘değişim’ çağrısını yineleyen CHP'li Gürsel Tekin, kongre takvimini işaret etti. Tekin, kendisine gelen genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik soruya net cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile girdiği her seçimde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu 28 Mayıs seçimlerinde de başarıyı yakalayamadı. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a karşı yenilgisinin ardından istifa sesleri yükselmeye başladı.

KILIÇDAROĞLU’NA İSTİFA ÇAĞRISI

Eski CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi üstü kapalı istifa çağrısında bulunurken, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan ise açık açık Kılıçdaroğlu’na “emekli ol” çağrısında bulundu. CHP Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de partisini eleştirdi.

GÜRSEL TEKİN’DEN DEĞİŞİM MESAJI

Katıldığı radyo yayınında Kılıçdaroğlu’na yapılan istifa çağrılarını ve CHP’nin kongre sürecini değerlendiren Gürsel Tekin, kongre takviminin yaklaştığına dikkat çekti. Öte yandan kendini yenilemiş ve dinamik kadroya ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

"Değişime kapalı olan bir siyasi parti yaşayamaz, ayakta duramaz. Tabii ki değişim olacak." ifadesini kullanan Tekin, partisini şu sözlerle eleştirdi:

"Siz seçimden seçime sahaya çıkarsanız olmaz. Bugün başlayacaksınız. Ben deli dana gibi tek başıma yüz bin kilometre yol dolaştım. Dolaşırken bile benimle kafa buldular. Acaba genel başkanlık için mi dolaşıyor dediler. Kafaları böyle çalışıyor maalesef."

İMAMOĞLU’NUN OLASI ADAYLIĞI

Tekin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'nun CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı yönündeki iddialara ilişkin şunları söyledi:

"Belediye başkanımız şu an görevini yapıyor. Tabii ki önümüzdeki süreçte nasıl bir karar alıp almayacağını bilemiyorum. İmamoğlu başarılı bir belediye başkanıdır, başarılı bir siyasetçidir."

“KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAZSA ADAY OLURUM”

Gürsel Tekin, kendisinin genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik sorulan soruya ise şöyle cevap verdi:

"Zamanı, günü gelince düşünürüz. Genel başkanım çekilirse düşünürüz. Çünkü ben genel başkanla yol yürümüş bir arkadaşıyım. Her şeye rağmen bizim fıtratımızda adam satmak yoktur."

Tekin, "Siz Kılıçdaroğlu aday olmazsa aday olacaksınız bunu söylüyorsunuz değil mi" sorusunu "Tabii inşallah" diye cevapladı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X