DERİNCE’DE DERE ISLAH ÇALIŞMASI YAPILIYOR

29 Şubat 2024 16:22
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yoğun yağış dönemlerinde su baskınlarının önlenmesi ve suların sağlıklı bir şekilde şehirden uzaklaştırılması amacıyla Derince Fatih Sultan Mahallesi’nde bulunan Cımbızdere’de ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.


YATIRIMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Ani yağışlarda su baskınlarının önüne geçerek yerleşim bölgelerinin zarar görmemesi amacıyla suların sağlıklı deşarjı açısından önemli bir işlevi yerine getiren taşkın kontrol kanallarındaki ıslah çalışmalarını kent genelinde aralıksız sürdüren İSU, 2024 yılında da birçok derenin ıslahını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Derince Fatih Sultan Mahallesi’nde yer alan Cımbızdere’de derivasyon kanalıyla ıslah çalışması gerçekleştiriyor.

DERE ISLAHI VE ATIK SU HATTI YAPILACAK
Toplam uzunluğu 275 metre olan dere ıslah çalışmasının 250 metrelik bölümünün imalatı, trapez kesit taş duvar şeklinde gerçekleşecek olup kalan 25 metrelik bölüm ise dere üzerinden araç geçişlerinin sağlanması maksadıyla betonarme menfez yapı biçiminde imal ediliyor. Yüksekliği 2 metreden başlayıp 4 metreye kadar farklı yükseltilerde imal edilen derenin taban genişliği 2,5 metre iken üst genişliği ise 4 metre olarak inşa ediliyor.  Ayrıca derenin atık sulardan korunması için de 300 mm çapında beton borular ile 300 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edilecek. 80 metrelik bölümünün inşaatının tamamlandığı derenin ıslah çalışmalarının önümüzdeki aylarda tamamlanması hedefleniyor. Ardından derelerin kenarlarına korkuluk imalatı gerçekleştirilecek.

ANİ YAĞIŞLARDA TEHDİT OLUŞTURMAYACAK
Bölgede çalışmaların tamamlanması ile birlikte derenin düzenli olarak akışı sağlanacak. Olası ani yağışlarda taşkınların önüne geçilerek insan ve çevre sağlığı için oluşabilecek tehditler giderilmiş olacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X