Derince’de Tekvando Şöleni

28 Kasım 2023 09:32
Derince Belediyesi ve Derincespor Kulübü’nün 542 sporcunun katılımıyla düzenlediği ve iki gün boyunca devam eden Tekvando Teşvik Şampiyonası büyük coşku ve heyecana sahne oldu

542 SPORCUNUN KATILIMIYLA

Gençliğe ve spora yatırımların hız kesmediği Derince’de Başkan Zeki Aygün yönetiminde bir yandan tesisleşme hamlesi sürerken diğer taraftan Derincespor Kulübü bünyesinde amatör branşlarda çalışmalar devam ediyor. 24 farklı branşta 24.532 sporcunun eğitim aldığı Derincespor bünyesinde çalışmalarına devam eden tekvandocular bu kez kendileri için düzenlenen turnuvada bir araya geldi. 288’i kız, 254’ü erkek toplam 542 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Derincespor Tekvando Teşvik Şampiyonası iki gün boyunca Yenikent Mahallesi’nde yer alan Derince Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. 

 

DERİNCESPOR AİLESİ

Antrenmanlarını Dumlupınar Spor Merkezi, Sırrıpaşa Gençlik ve Spor Merkezi, Şehit Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, Şehit Osman Gazi Çetingöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Spor Salonu ve Çınarlı Ortaokulu’nda sürdüren Derincesporlu tekvandocuların katılımıyla gerçekleşen şampiyonanın ilk gününde kızlar kategorisi müsabakaları oynandı. İlk gün maçlarını takip eden Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, “Bugün 24 branşta 24.532 sporcuya eğitim imkanı sunan büyük bir aileyiz. Sporcularımızın üç yıllık süreçte göstermiş oldukları gelişim ne denli doğru bir eğitim verdiğimizi bizlere gösteriyor. Derincespor olarak bizim için en önemli unsur Başkanımız Zeki Aygün öncülüğünde özgüvenleri yüksek ve spor ahlakı ile büyüyen bir nesil yetiştirmek” dedi.

 

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ

Derince Kapalı Spor Salonu’nda pazar günü ise erkekler arası müsabakaların heyecanı yaşandı. 254 sporcunun mücadelesine sahne olan şampiyonanın ikinci gününü Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel takip etti. Açılış seremonisinin yanı sıra müsabakaları takip edip ödül törenine de katılan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yaptığı konuşmada “Gençlerimiz geleceğimizdir diyerek, çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmesi için kalıcı eserler inşa ettik, etmeye devam ediyoruz. Eğitim ve spora farklı bir bakış açısı getiren gençlik merkezlerimiz ve spor tesislerimizin yanı sıra Derincespor Kulübümüz ile ilçemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Tek gayemiz, dürüst, ahlaklı ve vizyon sahibi sporcular yetiştirmek. İnanıyorum ki sizlerle birlikte geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X